Enrico Pieranunzi, Jasper Somsen & Jorge Rossy. (foto: Eddy Westveer)
Enrico Pieranunzi, Jasper Somsen & Jorge Rossy. (foto: Eddy Westveer) (Foto: Eddy Westveer)

Enrico Pieranunzi op Jazzdagen Harderwijk

20 februari krijgen de Jazzdagen Harderwijk een vervolg met de cd-presentatie “Common View” van het trio Enrico Pieranunzi, Jasper Somsen en Jorge Rossy.

Harderwijk - Pieranunzi is een van de toonaangevende Europese pianisten van de afgelopen 30 jaar. Kenmerkend is zijn combinatie van jazz en klassieke pianotechniek.

Hij brak door als pianist bij trompettist Chet Baker, heeft meer dan 75 albums op eigen naam uitgebracht en speelde samen met o.a. Lee Konitz, Paul Motian en Charlie Haden.

Common view

Samen met Jorge Rossy, vooral bekend geworden als drummer van het Brad Mehldau Trio, en de Nederlandse contrabassist Jasper Somsen is onlangs de nieuwe cd “Common View” uitgebracht welke is geproduceerd door Jasper Somsen zelf. Drie musici uit verschillende richtingen maar met een Common View.

Jazzdagen

De Nederlandse tour en cd-presentatie start tijdens de jazzdagen in de Catharinakapel. “Hier zijn wij erg blij mee aldus de organisatie. Hoe bijzonder is het dat je past in het rijtje van o.a. Bimhuis Amsterdam en LantarenVenster Rotterdam".

Meer info en kaartverkoop: www.jazzdagen.nl

Meer berichten