James Oesi treedt op in Huiskamer van Het Oude Stadhuis. (foto: Stamatis Xanthoulis)
James Oesi treedt op in Huiskamer van Het Oude Stadhuis. (foto: Stamatis Xanthoulis) (Foto: Stamatis Xanthoulis)

Contrabassist Oesi in Huiskamer Oude Stadhuis

Zondag 1 maart geeft niemand minder dan contrabassist James Oesi invulling aan het Hanzeconcert. James Oesi (London, 1988) is een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument.

Harderwijk - Hij speelt zijn soloprogramma's - bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven - op veel bekende podia (zoals het Amsterdamse Concertgebouw, Utrechtse TivoliVredenburg en de Oosterpoort Groningen) en festivals (zoals het Grachtenfestival in Amsterdam, CrossLinx, November Music, Festival Classique en Wonderfeel).

In het buitenland speelde hij op toonaangevende festivals zoals Huddersfield Contemporary Music Festival en tourde hij door Zuid Afrika.

Ook is hij een graag geziene gast in programma's als Podium Witteman, Vrije Geluiden en op NPO Radio 4 en NPO Radio 1. NRC Handelsblad en Luister publiceren uitgebreide interviews met Oesi, en Classic FM UK Featured zijn video van Luciano Berio's Psy.

James is initiatiefnemer en artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival. Daarnaat is James Oesi veelgevraagd als moderne muziek ensemblespeler. Hij treedt op met Asko|Schönberg, Insomnio, Oerknal, Ives Ensemble en het prestigieuze Ensemble Modern. Het concert is van 12.00 tot 13.00 uur, aansluitend is er lunch. Tickets: 20 euro (inclusief lunch en kop koffie/thee)

Tickets via www.cultuurkust.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden