Foto: Pixabay

Boekpresentatie Margareth Pasman

Margareth Pasman overhandigt op donderdag 20 februari haar boek “De laatste bloemen” aan wethouder van Noort en Olga Maarleveld. Margareth heeft een concept uitgedacht waarbij zij bij mensen thuis komt als er iemand is overleden. Samen met de familie maakt zij een bloemstuk, geheel naar eigen smaak van de familie. Het idee is ontstaan vanuit haar (vroegere) werk als kraamverzorgster en haar liefde voor bloemschikken. Voor de familie kan het maken van een bloemstuk een start zijn van het verwerkingsproces.

Harderwijk - In het boek “De laatste bloemen” zijn een aantal voorbeelden van bloemstukken verzameld, zodat mensen een beeld kunnen krijgen van de mogelijkheden. Margareth zorgt voor de basis van het bloemstuk, de bloemen en begeleidt de familie bij het maken van het stuk.

Het boek is gerealiseerd vanuit het project De Geluksroute. Margareth is aangemeld voor de Geluksroute omdat zij door haar situatie in een sociaal isolement verkeerd. In de gesprekken met Margaret over haar passie en wat haar gelukkig maakt, kwam het realiseren van haar idee als één van haar belangrijkste dromen naar voren. Het boek is vormgegeven door een grafische stagiaire van Zorgdat. Hierdoor was het mogelijk binnen het geluksbudget.

De Geluksroute is een project van de gemeente Harderwijk dat wordt uitgevoerd door Zorgdat. De Geluksroute is onderdeel van het geluksgericht werken. Het draait om wat mensen zelf graag willen, kunnen en zich verbonden mee voelen. Het werken vanuit geluk geeft deelnemers een duwtje in de richting van een betrokken en betekenisvol leven.

In Harderwijk is de Geluksroute in eerste instantie ingezet voor mensen met een chronische ziekte of beperking die eenzaam zijn. En daarbij moet iemand in Harderwijk wonen en 18+ zijn. De criteria qua omstandigheden zijn verruimd: met name afstand tot meedoen in de maatschappij is de meetlat.

Daarom aan jou als buur, familie, vriend of professional de vraag om, als je mensen kent in deze situatie, hem of haar op te geven. Dit kan via de website van Zorgdat: www.zorgdat.nl/hulp-ondersteuning/geluksroute/ Er wordt vervolgens eerst een intake gedaan om te kijken of de Geluksroute daadwerkelijk bij de aangemelde persoon past. Zo ja, dan wordt de mogelijke kandidaat vanaf dan een daadwerkelijke deelnemer.

De boekpresentatie is op donderdag 20 februari van 14.00 uur tot 15.30 uur in Wijkontmoetingscentrum de Aanleg. Je bent van harte welkom.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden