Johnny de Mol: "Tijdens mijn voorstelling wil ik verhalen vertellen die anderen nog niet kennen. Ik deel ook anekdotes over mijn 'gekke' familie." (foto: William Rutten)
Johnny de Mol: "Tijdens mijn voorstelling wil ik verhalen vertellen die anderen nog niet kennen. Ik deel ook anekdotes over mijn 'gekke' familie." (foto: William Rutten) (Foto: WILLIAMRUTTEN)

Johnny de Mol vertelt zijn persoonlijke verhaal

Tijdens zijn theatershow vertelt Johnny de Mol uiteenlopende verhalen die hem gevormd hebben tot de persoon, zoals we die vandaag de dag kennen. Van zijn waslijst aan televisieprogramma's tot de achtergrond van zijn beroemde familie. En van het vluchtelingenwerk op Lesbos tot de Rock & Roll levensstijl waar menig artiest jaloers op is. Zaterdag 7 maart is hij te zien in Theater Harderwijk.

Marleen Lam

HARDERWIJK - De keuze om de bühne te betreden is een langgekoesterde wens van De Mol; "Toen ik vroeger naar Paul de Leeuw keek, dacht ik: dat wil ik ook. Zijn shows bestonden uit verhalen en liedjes met een lach én een traan. Die combinatie vind ik echt magisch. Tijdens mijn voorstelling wil ik verhalen vertellen die anderen nog niet kennen. Het vluchtelingenwerk op Lesbos is het hoofdthema van de show, maar ik deel ook anekdotes over mijn 'gekke' familie.''

''Zo waren mijn beide opa's zanger en is mijn moeder nog steeds professioneel vocalist. Mijn stiefvader was profvoetballer waardoor ik op verschillende plekken in Europa heb gewoond. Er zijn genoeg verhalen om te vertellen. 'Hier is de Mol' bevat op z'n zachtst gezegd dus ook een persoonlijk tintje."

Het concrete idee voor 'Hier is de Mol' is ontstaan vanuit de vele lezingen die Johnny geeft over zijn vluchtelingenwerk op Lesbos. Met name de impact op het publiek en de verbinding die ontstond bij de bijeenkomsten gaven de doorslag.

Naast het informeren van zijn publiek wil Johnny de Mol ook mensen met elkaar gaan verbinden.

"Tijdens de voorstelling vraag ik ook een aantal mensen op het podium om hun persoonlijke verhalen te delen. Natuurlijk uit oprechte interesse, maar ook om te laten zien dat we het gesprek met elkaar moeten aangaan. Dat doe ik ook na de voorstelling. Dan blijf ik net zo lang tot de laatste bezoeker weg is.''

''Hopelijk met het resultaat dat mensen nadenken of zij zelf iets kunnen bijdragen aan de samenleving of dat ze beseffen dat ze altijd wel ergens met hun verhaal terecht kunnen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden