Studenten laten hun project zien
Studenten laten hun project zien (Foto: Landstede mbo)

De CDA-fractie Gelderland ontdekt techniekonderwijs in Harderwijk

Op woensdag 8 januari bezocht de fractie van CDA Gelderland Landstede mbo en De Techniek Academie. Het thema voor dit bezoek: techniekonderwijs in verbinding met het bedrijfsleven op de Noordwest-Veluwe.

Harderwijk - De CDA-fractie is uitgebreid geïnformeerd over de goede samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven op het gebied van techniekonderwijs. De fractie was onder de indruk van de gave projecten die studenten bij Landstede mbo doen én hoe studenten worden opgeleid bij De Techniek Academie.

Ook techniekverbinder Oswald Broeksema was aanwezig bij het werkbezoek om te vertellen hoe hij onderwijs, overheid en ondernemers met elkaar in verbinding brengt om techniek in deze regio meer onder de aandacht te brengen.

Samen bereiken we meer

De economische kracht van de Noord-Veluwe zit in de maakindustrie/robotica. Juist voor die bedrijven hebben we goed technisch geschoold personeel nodig. “De samenwerking tussen Landstede mbo en De Techniek Academie is daar een voorbeeld van. Samen werken we aan technisch onderwijs en meer instroom van jongeren in de techniek. Om techniekonderwijs steviger en toekomstgericht te verankeren in de regio Noordwest-Veluwe hebben we absoluut ook de ondersteuning en facilitering van lokale overheden en de provincie Gelderland nodig'', aldus Pim Hulsman, directeur van Landstede mbo.

Meer berichten