Vier jubilarissen in smoking
Vier jubilarissen in smoking (Foto: André in 't Anker)

Tien en veertig jaar lid van mannenkoor

Op de eerste donderdagavond in 2020 stroomt de aula van het Kerkelijk Centrum de Regenboog vol voor de nieuwjaarsreceptie. De partners vergezellen de zangers van het Harderwijks Mannenkoor (HMK). De beschermheer, burgemeester Harm Jan van Schaik, ontbreekt vanwege een raadsvergadering.

Harderwijk - HMK-voorzitter Jan ter Steeg begint kort daarop zijn nieuwjaarsrede. Hij gaat onder meer in op de mannenkoren van twee eeuwen geleden, die net als vanavond gezeten waren rond een tafel en onder het genot van een glas bier liederen zongen onder leiding van een liedmeester. Ter Steeg spreekt zijn zorg uit over de terugloop in het ledenaantal door overlijden, ziekte en ouderdom. Maar hij toont zich zeer tevreden over de de plannen voor de komende jaren met het 100 jarig bestaan in 2023.

Voor een drietal leden heeft Ter Steeg elk een persoonlijk woord, waarin hij ook de partners betrekt met een boeket bloemen. 10 jaar lid van het HMK zijn: Karel Blokhuis, Henk Eendebak en Willem van Eikenhorst. Nog meer blijdschap is er voor de 84-jarige Jack Scheltema die 40 jaar bij het HMK zingt als 2e tenor. Over hem kun je boek schrijven, zeker ook over zijn moto: ”Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.” Ook zijn echtgenote Wijnie krijgt bloemen. Allen ontvangen de oorkonde met de HMK-jubileumspeld. De voorzitter vraagt aandacht voor dirigent Jimco Zijlstra. Hij is vijf jaar in dienst van het HMK, een lustrum.

Meer berichten