Vrijdag 24 januari gaan de Jazzdagen Harderwijk weer van start met Fay Claassen.
Vrijdag 24 januari gaan de Jazzdagen Harderwijk weer van start met Fay Claassen. (Foto: eigen)

Fay Claassen opent Jazzdagen Harderwijk

Vrijdag 24 januari gaan de Jazzdagen Harderwijk weer van start met Fay Claassen. Nederlands meest veelzijdige jazz-zangeres brengt deze dagen haar nieuwe album Close to You uit. Een popplaat met verschillende jazzelementen erin verweven.

Harderwijk - Fay is de meest veelzijdige jazz-zangeres van Nederland, en één van de grootste in Europa. Meerdere keren met prijzen bekroond en een frequente gast bij zeer gerenommeerde bigbands en (jazz)orkesten in Europa zoals de WDR Big Band, Metropole Orkest etc.

In Close to You vestigt de Nederlandse powervrouw van de jazz haar aandacht op muzikale pareltjes van late-sixties en early-seventies.

De prachtige liedjes die we allemaal kennen zingt Fay met verfijning, elegantie en gevoeligheid. Ze drukt haar eigen stempel op de songs, waarbij haar aandacht naar de tekst een belangrijk onderdeel is. Fay verstaat de kunst om ze op een persoonlijke manier dichterbij te brengen

Zingend vertelt zij verhalen en deelt ze met haar luisteraars zodat de songs niet alleen ‘dicht bij haar zijn‘, maar ook ‘dicht bij hen komen‘. Ook letterlijk dichtbij want een concert bijwonen in de Catharinakapel is eigenlijk een intiem “huiskamerconcert”.

Zie ook jazzdagen.nl

Meer berichten