Aan deze avond werkt Sopraan Annelies Schep onder andere mee.
Aan deze avond werkt Sopraan Annelies Schep onder andere mee. (Foto: )

Spetterend nieuwjaarsconcert

Op zaterdag 18 januari wordt in het Dolfinarium in Harderwijk voor de vierde keer een Spetterend Nieuwjaarsconcert gegeven voor de kankerbestrijding. Aan deze avond werken mee een groot samengesteld mannenkoor van 300 leden van het Chr. Mannenkoor 'Looft den Heere' uit Vaassen, Herv. Mannenkoor IJsselmuiden-Grafhorst en het Interkerkelijk Mannenkoor Drachten o.l.v. Freddy Veldkamp.

Harderwijk - Daarnaast het Inspire2liveChoir uit Alblasserdam en Choir4Hope uit Barneveld met in totaal 350 koorleden o.l.v. Peter Overduin. Verder de trompettisten Arjan en Edith Post, de sopraan Annelies Schep, de bariton Marco Bakker, zangeres Lisanne Spaander, de organist André de Jager en de pianist Jan Vayne. Burgemeester Harm-Jan van Schaik zal de avond openen en sluiten.

Het moet voor een liefhebber van zang en instrumentale begeleiding een droom zijn om dit concert mee te beleven. Er zullen zo'n 650 zangstemmen staan, die versterkt worden door de diverse solisten.

Peter Overduin begon op 8-jarige leeftijd met orgelles en hij is met muziek maken eigenlijk nooit meer gestopt. Hij kreeg zijn orgellessen bij Frans van Tilburg en Jan Bonefaas en maakte heel veel koor- en samenzangavonden mee; onder andere deed hij voor de EO-opnames van Laat ons de rustdag wijden.

Het 'Dolfinariumconcert' is het vierde in de rij van benefietconcerten voor de stichting Support Casper in het Dolfinarium. Het motto van Peter Overduin is hem geleerd op de dirigentencursus: "Streef naar het onmogelijke dan bereik je al het mogelijke". Dat wil Peter met dit concert, dat hij samen met zijn collega Freddy Veldkamp arrangeert; zij beiden zijn perfecte vakmensen die van dit concert een feest voor iedereen zullen maken. De 5 koren zullen samen met de solisten en de instrumentale begeleiders zorgen voor een onvergetelijke avond, al ligt hun bedoeling natuurlijk bij het genereren van inkomsten voor de kankerbestrijding.

Die inkomsten zijn bestemd voor de stichting van Prof. Dr. Casper van Eijck 'Overleven met alvleesklierkanker' kortweg 'Support Casper', die onderzoek naar alvleesklierkanker financiert. Hij zal zelf de cheque in ontvangst nemen. Het belooft een zeer gevarieerde avond te worden. Zie ook www.inspire2livemusic.nl

Aanvang: 19.30 uur. Dolfinarium open: 18.30 uur. Toegangsprijs 15 euro, tot en met 12 jaar 5 euro. Inlichtingen en kaarten: kaartverkoop@inspire2livemusic.nl of 06-40329257. Kaarten verder bij de koorleden en 's avonds aan de zaal indien voorradig. Kaartvoorverkoop: Read Shop (in winkelcentrum Stadsdennen) en Primera, Luttekepoortstraat 8.

Meer berichten