Nu al een begrip in Harderwijk: Het Marius van Dokkum Museum

Het Marius van Dokkum Museum is in het eerste jaar na de opening al een begrip geworden in Harderwijk. Ruim 44.000 bezoekers bezochten het Marius van Dokkum Museum, de dependance op circa 3 minuten loopafstand van het Stadsmuseum.

Harderwijk - De kunstenaar werkt er een dag in de week in zijn atelier waar jong en oud hem aan het werk kan zien en een praatje met hem kan maken. Hij is nog steeds positief verrast over het enorme succes van zijn museum.

Stichting Stadsmuseum Harderwijk kijkt terug op een uitstekend jaar. De drie tentoonstellingen in het Stadsmuseum trokken 16.000 bezoekers en de gratis toegankelijke begane grond met exposities van lokale kunstenaars, lezingen en bijeenkomsten trok bijna 30.000 bezoekers. In 2019 ontvang het museum in ruim 90.000 bezoekers, een recordaantal.

Een van de hoogtepunten van 2019 was de succesvolle afronding van de fondsenwerving voor de herinrichting van de Stadsgeschiedenis in het Stadsmuseum. Tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij ontvingen we een bedrag van maar liefst 350.000 euro.

In 2020 start het museum met de verbouwing en herinrichting.

Meer berichten