Gastspreker is RTL4-weerman Reinier van den Berg.
Gastspreker is RTL4-weerman Reinier van den Berg. (Foto: Reinier van den Berg)

Avond over duurzaamheid met Reinier van den Berg

Op maandag 20 januari zal in Hervormde Kerk Het Visnet in wijk Frankrijk een avond worden georganiseerd voor iedereen die meer wil weten over het klimaat, de aarde en hoe wij als mensen duurzamer kunnen leven. De avond wordt georganiseerd door de kerk, maar staat ook open voor alle geïnteresseerden.

Harderwijk - Gastspreker is RTL4-weerman Reinier van den Berg. De laatste jaren wordt hij steeds bekender als klimatoloog en duurzaam ondernemer. Reinier van den Berg praat over klimaat, technologie, armoede en zijn christelijke roots. “We hebben de aarde gekregen om op te wonen en dat betekent dat we er zorg voor moeten dragen.” Van den Berg zet zijn bekendheid al jaren in om zijn idealen te realiseren.
Na een korte pauze worden diverse parallelsessies gehouden voor meer verdieping en interactie. Onder andere zal Gera van den Berg spreken over minimalisme. Zij is deskundig op het gebied van minimaliseren, ontspullen & opruimen, en heeft een boek geschreven: Op Orde! minimaliseren in het gezin.

Ook zal er een workshop gegeven worden door Veluwe Duurzaam en over de Micha-cursus. Thema’s die in de Michacursus aan bod komen zijn onder andere de impact van onze levensstijl op de schepping, misstanden in de kledingindustrie en de verdeling van welvaart in de wereld

Inloop met koffie en thee om 19.00 uur en start om 19.30. De avond zal duren tot ca 21.45 uur. Toegang is gratis; wel wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Meer berichten