Harold Sinke met zijn witte bakfiets in de tuin, straks weer op weg naar een klant. (Foto: Wim Ham)
Harold Sinke met zijn witte bakfiets in de tuin, straks weer op weg naar een klant. (Foto: Wim Ham) (Foto: )

Klusser met kleine witte bakfiets op pad

Harold Sinke heeft een klusbedrijf dat er op het eerste gezicht niet alledaags uit ziet. Hij werkt vanuit huis en gaat met een bakfiets de stad in om allerhande kleine klussen te klaren bij veelal wat oudere mensen.

Wim Ham

HARDERWIJK - In de laatste week van december 2019 bellen we aan bij Harold Sinke in Harderwijk. We worden vriendelijk ontvangen en de aanbieding van koffie komt vanzelf.

Terwijl de vrouw van Harold boven werkt gaan de kinderen, een jongen en een meisje, naar de schuur om hun fietsen te pakken. Zij gaan de wijk in op zoek naar andere kinderen.

Harold woont ongeveer zijn hele leven in Harderwijk en heeft veel tijd aan zijn kinderen besteed terwijl zijn vrouw fulltime werkte in St. Jansdal. Later ging zij voor een internationaal medisch bedrijf werken en doet dat nog steeds.

Tijdens de eerste jaren deed Harold best veel klusjes voor anderen en heeft op die manier ervaring en kennis opgedaan.

Toen de kinderen naar school gingen kon Harold de opvang na school zelf plannen voor zijn kinderen. Dat verliep blijkbaar goed, want Harold heeft zijn eigen bedrijf gestart. Het is een klusbedrijf geworden dat er op het eerste gezicht niet alledaags uit ziet. Hij werkt vanuit huis en gaat met een bakfiets de stad in om allerhande kleine klussen te klaren bij veelal wat oudere mensen. Die zijn qua afspraken wat gemakkelijker te plannen en daar gaat ook: 'een man een man, een woord een woord' op.

Er zit overigens wel degelijk een gedachte achter het werken met een bakfiets. Harold vertelt: "Mijn filosofie is dat een bakfiets voorkomt dat je grote en omvangrijke klussen gaat doen. Ik kan namelijk op een bakfiets lang niet alles meenemen. Verder kan ik hoofdzakelijk werken in Harderwijk, dat in verband met de afstanden die je af kunt leggen met een bakfiets vol gereedschap. En ook het milieu is er mee gediend dat ik niet met een bus rond ga rijden in de stad. Kortom, bij ons zijn er alleen maar winnaars."

Op onze vraag wat hij dan doet als er wel wat grotere of ingewikkelde klussen komen is zijn antwoord: "Dan kijk ik of er binnen mijn netwerk mensen zijn die kennis en of ervaring hebben met een dergelijke klus. Zo ja, probeer ik ze tegen een normaal tarief in te huren waarbij ik zelf de directie voer. Dan hebben mijn klanten niet met andere bedrijven te doen en ben ik hun aanspreekpunt. Het ingehuurde bedrijf regelt dan de offerte, die ik verder afhandel. Als de klus gedaan mag worden werk ik mee op risico van het ingehuurde bedrijf, maar wel op basis van mijn service niveau. Zo is de klant verzekerd van goede service en de juiste expertise."

Op onze vraag wat Harold voor hobby's heeft is het antwoord: "Ik ben al jaren één dag in de week, als vrijwilliger, klusjesman bij s'Heerenloo en dat blijf ik ook doen. Het is leuk maar ook dankbaar werk. Daarnaast heb ik ooit voor Renault gewerkt en bij Kwik-Fit, dus in de automotive sector. Daar heb ik een hobby, namelijk modellen verzamelen van elke Renault, aan overgehouden. Dus ik zal mij vast niet vervelen al ben ik een kleine verzamelaar met ongeveer 200 modellen. Verder zijn we gek op vakanties, fietsen en wandelen."

Handig en gedreven

Kortom, Harold is een handige en gedreven man die staat achter zijn bedrijf en daarnaast ook een nuttige bijdrage aan de gemeenschap wil leveren.

Meer berichten