Oliebollen voor het goede doel!

Heerlijke oliebollen, appelbeignets en appelkanjers voor het goede doel
Heerlijke oliebollen, appelbeignets en appelkanjers voor het goede doel (Foto: Eigen foto)

HARDERWIJK - Ze zijn er weer! Heerlijke oliebollen, appelkanjers en appelbeignets voor het goede doel. Dit jaar staat het oliebollenteam voor de zeventiende keer in de centrale hal van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. Vroeger had mijn familie een bakkerij, dus het bakken zit mij in het bloed,” vertelt initiatiefnemer Paul Hulleman.

“De oliebollenverkoop is veel werk, maar het is het waard. We krijgen altijd leuke reacties. Mensen vinden de oliebollen zo lekker dat ze speciaal hiervoor naar het ziekenhuis komen. De lekkernijen worden gebakken door Hop Taartenshop.”

De opbrengst van de oliebollen wordt dit jaar verdeeld over drie goede doelen:
- Huiskamer geriatrie, zodat kwetsbare oudere patiënten en hun naasten rustig en comfortabel kunnen verblijven in een gemoedelijke omgeving terwijl zij wachten op diverse onderzoeken.
- Fotowand spoedeisende hulp, wat ervoor zorgt dat patiënten zich meer gerust en op hun gemak voelen tijdens het wachten.
- Vakantieschip Prins Willem-Alexander, die vaarvakanties organiseert met zorgorganisaties. Mede door giften en sponsoren kunnen ruim 2.000 gasten van een zorgeloze vakantie genieten.

Data
Heeft u ook al trek in een oliebol of appelbeignet? De oliebollen zijn te verkrijgen op 11, 18, 19, 20, 27, 30 en 31 december. Wacht niet te lang, want op is op! Op 18, 30 en 31 december zijn de oliebollen ook te verkrijgen in de centrale hal in Lelystad.

Bestel voor de jaarwisseling
Bestellen voor de jaarwisseling kan door middel van een bestellijst. Deze kunt u afhalen in het ziekenhuis of downloaden via de website www.vriendenvanstjansdal.nl. Inleveren van deze lijsten kan t/m 30 december 2019 bij de kraam of de recepties in Harderwijk en Lelystad. Bestellingen kunnen op 30 en 31 december worden opgehaald in de centrale hal van het St Jansdal in Harderwijk en Lelystad.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden