Foto: Ton Pors

Charlene van basisschool Het Baken krijgt Harderwijks Jeugdlintje 2019

Harderwijk - Burgemeester Harm-Jan van Schaik en kinderburgemeester Isabella Hoeve reikten het Jeugdlintje uit aan de 11-jarige Charlene. De feestelijke uitreiking vond plaats op basisschool Het Baken in Harderwijk.

Charlene zet zich actief in voor verschillende goede doelen. Dit doet zij vooral voor kinderen die het zelf niet zo goed hebben. De grootste actie tot nu toe is het verkopen van haar eigen speelgoed om geld op te halen, zodat zij andere kinderen kan helpen. Vanaf een kleedje thuis en op de camping verkocht zij puzzels, spellen en knuffels. Eerder dit jaar zamelde Charlene lege flessen in voor Kika. Geheel zelfstandig kreeg zij de leerlingen uit haar klas enthousiast om mee te doen met de inzameling.

In 2018 heeft zij haar haar af laten knippen en geschonken voor pruiken om kinderen met kanker te helpen. De volgende actie van Charlene is het ophalen van geld voor de Voedselbank door speelgoed te verkopen. Het speelgoed dat overblijft van de verkoop, schenkt zij aan kinderen die geen speelgoed hebben.

Charlene trekt zich het lot van andere kinderen erg aan, omdat zij zelf in een pleeggezin woont. Samen met haar broer en zusje en een pleegbroertje woont ze 8 jaar bij een pleeggezin. Charlene is een inspiratie voor andere kinderen. Dankzij haar inzet helpt zij kinderen die het minder goed hebben in Harderwijk. Met het jeugdlintje waardeert de gemeente voor het vierde jaar achtereen kinderen en jongeren die zich actief inzetten voor de samenleving en een voorbeeld voor anderen zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden