Kliederkerk in Harderwijk

Harderwijk - Samen op een creatieve manier met het kerstverhaal aan de slag? Dat kan op woensdag 11 december tijdens een speciale kliederkerk in kerkelijk centrum de Regenboog in Harderwijk. Protestantse gemeenten uit Harderwijk en Ermelo organiseren samen met de Protestantse Kerk in Nederland deze bijzondere middag voor kinderen en hun (groot)ouders, ooms, tantes en anderen.

Op 11 december 's avonds wordt Kerst met de Zandtovenaar opgenomen op de Vischmarkt tijdens een groots evenement. Speciaal voor kinderen en hun naasten uit Harderwijk en omstreken wordt hiervoor een kliederkerk in kerkelijk centrum De Regenboog, Bloemendreef 1, georganiseerd. Tussen 16.00 en 18.00 uur kunnen zij op creatieve wijze aan de slag met het kerstverhaal. Zelf een zandtovenaar zijn? Een ster maken om tijdens de opnamen te laten stralen? Alvast de liedjes voor 's avonds oefenen? Het kan allemaal. Na een korte kerstviering is het tijd voor een lekkere maaltijd uit een van de foodtrucks die naast de kerk staan. Iedereen kan vervolgens met gevulde maag naar de opname van Kerst met de Zandtovenaar. De deelnemers aan deze kliederkerk krijgen een speciaal plekje op de Vischmarkt.

De kerkelijke gemeenten Harderwijk en Ermelo zijn enthousiast over kliederkerk. "In onze gemeente leeft al langer de wens om een Kliederkerk te starten in Harderwijk," vertelt predikant David Kroeze. "De komst van het televisieprogramma met het aanbod van een Kliederkerk is een prachtige manier om onze kerk te laten zien, vorm te geven aan onze missionaire verlangens en mensen te enthousiasmeren. Daarom is Kerkelijk Centrum De Regenboog aangeboden als locatie voor deze Kliederkerk en werkt onze gemeente van harte mee aan dit initiatief."

Kliederkerk is een nieuwe vorm van kerk-zijn waarbij jong en oud op een creatieve manier samen de betekenis van bijbelverhalen ontdekken. In heel Nederland zijn ruim 150 kliederkerken actief. Meer informatie vind je op www.kliederkerk.nl.

Van harte welkom om samen met kinderen dit kliederkerstfeest mee te beleven! Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie neem contact op met Petra Kiks jeugdwerker@pgharderwijk.nl of ds. David Kroeze 06-16856392.

Meer weten over Kerst met de Zandtovenaar? Kijk op www.kerstmetdezandtovenaar.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden