Foto: Cultuurkust
Foto: Cultuurkust

't Pietenhuis heet nu: Speculaasstad

HARDERWIJK – Kinderwethouder Nino Petersen opende onlangs, samen met grote mensen wethouder Marcel Companjen, de poort naar Speculaasstad. De naamswijziging heeft alles te maken met de nieuwe locatie. De samenwerking van de locaties Veluvia, Molen de Hoop en de Vischafslag/Botterstichting met Cultuurkust ('t Pietenhuis) en Het Nationaal Sinterklaasmuseum is een feit.

Voor Sinterklaas en de Pieten is het nog even wennen, de nieuwe naam. Toch is de keuze te begrijpen, want van een 'huis' is geen sprake meer. Het evenement verbindt nu verschillende gebouwen, boten en organisaties. Waar 't Pietenhuis bij Cultuurkust 1 gebouw was met 6 ruimtes en 7 activiteiten heeft Speculaasstad nu 3 gebouwen en 1 boot met 8 ruimtes en 7 activiteiten. Daarnaast is er ook nog veel te zien van de collectie van het Nationaal Sinterklaasmuseum.

Voorstelling
De sfeer is hetzelfde. Gevuld met de drie P's, Pieten, Pakjes en Pepernoten, kunnen de kinderen nog altijd kijken waar Sinterklaas en de Pieten verblijven. Ze kunnen een speurtocht volgen, toneel spelen, pepernoten bakken, muziek maken, op expeditie de molen in, een pietenmuts maken en zelf direct schrijven in het Grote Boek. Op 29, 30 november en 1 december kun je zelfs nog een extra kaartje kopen voor de Sinterklaasvoorstelling: Oma is verliefd. Een Sinterklaasvoorstelling over de voorbereidingen van Oma Dien, buurvrouw Sien en de straatmuzikant op Pakjesavond. Oma wil maar 1 cadeau op haar verlanglijst…

Waarom Sinterklaas is verhuisd kunnen de wat oudere kinderen horen op de zolder van de Molen, waar Sinterklaas dit jaar slaapt bij de molenaar en zijn stoere dochter Joosje. Het verhaal, geschreven door Margriet Breet, is te horen en te zien tijdens de exclusieve expeditie. Bij de Botterstichting kun je horen wat Sinterklaas nou precies met die grote botter daar te maken heeft.

Als allereerste bezoeker van Speculaasstad heeft de Kinderwethouder goed gesproken met de Sint. Zijn ervaringen worden verwerkt in een filmpje.

Wil jij ook langskomen?
Tickets en informatie is te vinden op: www.speculaasstad.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden