Foto:

JCI Noord-West Veluwe steekt de handen uit de mouwen tijdens Doe-Dag

HARDERWIJK - Nachtopvang Harderwijk aan de Thorbeckelaan was afgelopen zaterdag middelpunt van de aandacht tijdens de jaarlijkse Doe Dag van JCI Noordwest Veluwe.

Dagelijks opent Nachtopvang Harderwijk haar deuren voor dak- en thuislozen. Zij kunnen 7 dagen per week, 365 dagen per jaar binnen stappen voor een veilige plek waar de avond en nacht kan worden doorgebracht, als ze zelf geen onderdak hebben. Bezoekers krijgen er koffie, thee, een maaltijd en kunnen er douchen.

JCI Noordwest Veluwe heeft besloten dit jaar de handen uit de mouwen te steken en de Nachtopvang de liefde te geven die het verdiend. Muren werden gesausd, de slaapzalen zijn voorzien van nieuwe gordijnen en diverse kleine werden reparaties verricht. Daarbij werden zij ondersteund door Geertje de Roo, die geheel kosteloos in haar atelier aan de Grote Oosterwijck de gordijnen maakte waarmee de kamers werden bekleed.

Voorgaande jaren heeft JCI Noordwest Veluwe zich ingezet voor onder andere het AZC, verzorgingstehuis Randmeer en basisschool De Springplank. Naast de jaarlijkse Doe-Dag organiseert de serviceclub dit jaar het culinaire evenement Wine en Dine. Hiermee geld wordt opgehaald voor de goede doelen organisaties KiKa! en 0341-mensen in nood.

Bart Jansen, een van de commissieleden van de Doe-Dag spreekt zijn dank uit aan de sponsoren die hun steentje hebben bijgedragen. 'Het is bijzonder om te zien dat ondanks het relatief kleine budget, we samen toch zo'n mooi resultaat hebben weten neer te zetten. Er zitten vele uren noeste arbeid in de nieuwe gordijnen! Topcleaning Textielreinigers aan de Fahrenheitstraat heeft deze vervolgens kosteloos brandwerend gemaakt. Mooi om te zien dat ook mensen buiten JCI kosteloos hun steentje bij willen dragen'

Bjorn Brandhorst, Doe-Dag commissielid geeft aan zich graag op deze wijze in te zetten voor het goede doel. Dat is voor hem ook een belangrijke pijler voor zijn lidmaatschap bij JCI Noordwest Veluwe. Naast de persoonlijke ontwikkeling en het netwerk binnen de serviceclub, staan goede doelen hoog in het vaandel. 'Met doneren aan goede doelen is niets mis, maar op deze manier zie je direct resultaat van je inzet. Dat maakt mensen gelukkig en hopelijk kunnen wij op deze manier het verblijf van de bezoekers van de Nachtopvang wat aangenamer maken.'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden