!
Kyla Brox
Kyla Brox Phil Melia

Internationale blues op de Jazzdagen

30 september 2022 om 14:45 Overig Deel je nieuws

Donderdag 6 en zondag 9 oktober staan de jazzdagen in het teken van de blues. 

Donderdag 6 oktober:

Lloyd Spiegel (solo)

Deze virtuoze gitarist en zanger heeft inmiddels een tiental cd’s op zijn naam staan. Door zijn onafgebroken tourschema en podiumervaring welke hij opdeed tijdens zijn lange carrière is Lloyd Spiegel uitgegroeid tot de drijvende kracht van de akoestische blues scene in Australië.  Niet alleen in eigen land maar ook ver daarbuiten is hij een zeer gerespecteerd muzikant getuige zijn tours door Europa en USA waarbij hij opende voor o.a. Ray Charles, Bob Dylan en Etta James.

Zondagmiddag 9 oktober is het de beurt aan Kyla Brox uit Engeland. Kyla staat 

Bekend als “The British Blues Queen”. Winnaar in 2019 van de European Blues Challenge.

Niet zomaar een tekst. Kyra is sinds haar twaalfde professioneel muzikant. Haar laatste album “Pain & Glory” uit 2019 (nominatie Beste Album in zowel de Europese als UK Blues Award) is het, voorlopig, hoogtepunt van een kwart eeuw ervaring op het podium en in de studio.

Kyla speelt naast haar band ook vaak als duo met haar man, virtuoos akoestisch gitarist Danny Blomeley. Zijn spel is beurtelings delicaat en ongeremd, wat hem een aanhang op zich heeft opgeleverd.  Deze zondagmiddag is Kyla dus als duo met haar man te zien!

Beide concerten vinden plaats in de Catharinakapel. Voor meer info en kaartverkoop zie: www.jazzdagen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie