!
Verkeersbord bij de drukke kruising van de N302
Verkeersbord bij de drukke kruising van de N302 Donkersgoed Multimedia

Verkeersborden kruising N302 en Ceintuurbaan in Harderwijk beklad met kleurencombinatie blauw-wit-rood

23 september 2022 om 13:50 Maatschappelijk

HARDERWIJK Verkeersborden bij de drukke kruising van de N302 (richting Apeldoorn) en de Ceintuurbaan in Harderwijk zijn beklad met de bekende kleurencombinatie blauw-wit-rood. 

Het gaat om meerdere borden die zijn beklad. Het is opmerkelijk dat juist nu verkeersborden worden beklad. Recent heeft het college van burgemeester en wethouders besloten dat de omgekeerde vlaggen worden verwijderd uit de openbare ruimte in de gemeente Harderwijk. 

Harderwijk volgde hiermee het voorbeeld van de provincie Gelderland die eerder besloot de omgekeerde vlaggen weg te halen die opgehangen zijn langs provinciale wegen.

Burgemeester Harm-Jan van Schaik meldde eerder over het besluit om vlaggen te verwijderen: ,,Het college is van mening voldoende mate tijd en ruimte te hebben gegeven aan het demonstratierecht. Hierbij is een afweging gemaakt tussen de mate van overtreding en de impact van de maatschappelijke discussie. Het staat mensen natuurlijk vrij uiting te bleven geven aan hun mening op eigen grond en in eigen tuin.”

Verkeersbord bij de drukke kruising van de N302
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie