Marjanne Kampen geeft muziek op schoot
Marjanne Kampen geeft muziek op schoot (Foto: Billy Goosen)

Samen tegen eenzaamheid: Op de thee bij oma Muziek op schoot met het jonge kind voor ouderen

Harderwijk - Zondag 3 november start het project 'Op de thee bij Oma'. Elke 1e zondag van de maand om 10:00 uur brengt Cultuurkust docent Marjanne Kampen generaties samen door liedjes uit grootmoeders tijd. Een feest van herkenning! Aanstaande zondag start zij in wijkontmoetingscentrum Drielanden aan het Triasplein.

In verschillende wijkontmoetingscentra brengt juf Marjanne de komende maanden bekende liedjes ten gehore en iedereen mag meedoen; kinderen, opa's, oma's, ouders en andere belangstellenden. Dit alles met een gratis kopje thee of koffie en voor de kinderen ranja. Een prachtig initiatief van Cultuurkust, ZorgDat en Wijkvereniging Stadsdennen en in samenwerking met o.a. Wijkontmoetingscentrum Drielanden, De Roef, Weideheem en ontmoetingstuin de Rietmeen.

Eenzaamheid is een groeiend probleem en niet alleen bij ouderen. Met dit project probeert men familiebezoek te bevorderen. Toch is het niet alleen maar voor kleinkinderen en hun oma. Het project wil zoveel mogelijk jonge kinderen en ouderen samen te brengen. Terwijl de kinderen zich vermaken in deze interactieve muziekles, kunnen de andere aanwezigen genieten van een kopje thee of koffie en natuurlijk het plezier van de jongste generatie.

Muziek op Schoot
Wat is muziek op schoot precies? Het is geen geheim dat muziek belangrijk is voor de algemene ontwikkeling van jonge kinderen. Baby's, dreumesen en peuters kunnen echt genieten van muziek. Kijk maar wat er gebeurt als je voor hen zingt en klapt. Ze worden er (vaak) vrolijk van of rustig als je een lief slaapliedje zingt en dat veel herhaalt. Zingen heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van je kind. Het stimuleert de spraak –en taalontwikkeling. 
Het is de ideale basis voor de muzikale ontwikkeling. De motoriek wordt ermee geoefend. Denk zelf aan het klappen, meebewegen en dansen op muziek.

Het is een training voor het geheugen en de concentratie: onthouden van woordjes en melodieën. Met zingen en muziek gebeurt dit spelenderwijs. Op speelse wijze wordt er in de muzieklessen ingegaan op de materie muziek.

Heb je zin gekregen om mee te doen? Of om te komen kijken? Dat kan! En het is helemaal gratis. Zaterdag 3 november om 10:00 uur in W.O.C. Drielanden aan het triasplein.

Voor meer informatie en data/locaties: cultuurkust.nl/opdetheebijoma

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden