Steun uit Harderwijk voor Roemenië

Harderwijk - Ondanks het lidmaatschap van Roemenië in de Europese Unie, is er op veel plaatsen een te kort in de bestedingen van de bewoners.
Dit geldt vooral in de afgelegen dorpen waar geen industrie en/of andere bedrijfsactiviteiten zijn. Daarom wordt er door de Werkgroep Dresden-Roemenië, uit Harderwijk, komende vrijdag en zaterdag, 1 en 2 november, een speculaas verkoopactie gehouden. Het doel van de actie is om geld bijeen te brengen om inwoners van die afgelegen dorpen in hun levensonderhoud te voorzien.

Deze verkoopactie wordt al enige jaren gehouden maar is nog altijd hard nodig. De lonen zijn bepaald niet op het zelfde niveau als in Nederland. Ook de sociale uitkeringen zijn laag. Deze liggen tussen de € 130,00 en € 170,00. Een extra potje hebben de bewoners niet op kunnen bouwen. De prijzen van de levensartikelen zijn gelijk aan die van de Aldi. Dus reken maar uit. Hulp blijft nodig.

Daarom komen we bij u aan de deur om u speculaas te koop aan te bieden. De prijzen zijn: 1 pak á € 2,00, 2 pak voor € 3,50 en 3 voor € 5,00.

Met de verkoop en uw aankoop steunt u het werk in Roemenië dat door de werkgroep besteed wordt voor het nood- en broodfonds en het uitdelen van voedselpakketten in de herfst. Ook verzorgen we hulpmiddelen als verbanden, rolstoelen, driewielers en scootmobiel inclusief de daarbij behorende onderdelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden