!

SNEL HERSTEL, ÈCHT SNEL

6 juli 2022 om 10:21 Overig Deel je nieuws

SNEL HERSTEL, ÉCHT SNEL 

 

Rondje rennen

Dagelijks ren ik mijn rondje heerlijk Harderwijk ?? Stukje van het Zeepad, langs de boulevard, even op de heuvel bij Walhalla wat oefeningen doen. Voel me daar dan net Rocky …. ! Lekker hoor. Gelukkig is de deur van het mooie toiletgebouw achter op het strand open. Dat stelt altijd weer gerust. Verder langs de boulevard en langs de nieuwe kade van de haven waar het óók mooi geworden is.

 

Probleempjes op straat

Zo zie ik wel eens iets wat niet in orde is. Onlangs nog: Een volle vuilniszak die zomaar tegen een boom aan zat en waarvan de kraaien de inhoud al volop aan het verspreiden waren.  En eerder: Een verkeersbord dat verdraaid was zodat men de verkeerde kant op kon gaan. (Stellig een geintje geweest, maar het kan nare gevolgen hebben.)  Een nieuwe voorrangsregeling waar geen bord bij stond dat de situatie gewijzigd was. Kapotte straatverlichting. Mijn man loopt ook regelmatig en meldt eveneens als hij iets ziet wat niet in orde is.  

De gemeente/Snel Herstel kan natuurlijk niet overal tegelijk op letten. Dus helpen wij als bewoners die het signaleren, graag een handje mee.

 

Je zou al snel kunnen denken dat een ander het wel doorgeeft. Maar als iedereen dat denkt dan gebeurt er natuurlijk niks.

 

Ideaal  meldsysteem

We hebben daarom de gratis app BUITENBETER op onze telefoon.

Als we nu iets signaleren, openen we de app. Je kunt dan 1) ter plekke een foto maken, 2) de locatie doorgeven, maar als je op de betreffende locatie bent dan herkent het systeem automatisch de plek waar je bent, 3) aangeven in welke categorie het valt, en /of bij 4) kun je invullen wat het probleem is.

Dan verzend je het en komt het terecht bij SNEL HERSTEL.

 

Je kunt ervoor kiezen om een reactie te krijgen, maar wij vertrouwen er inmiddels blindelings op dat het gewoon goed komt. Wij hebben de ervaring dat er snel actie volgt. Op mijn volgende rondje is het probleem meestal weg.

 

Chapeau Snel Herstel

Dus HULDE aan SNEL HERSTEL, want ze zijn echt goed en snel.

Maar als ze niet weten dat er wat stoort, kunnen ze ook niet ingrijpen. Dus wil ik heel graag iedereen die dit leest, vragen om een handje mee te helpen in het melden van zaken die onze mooie, schone openbare ruimte verstoren. 

 

Met de app BUITENBETER is een melding zo gepiept. Onze stad wordt er beter van met een beetje samenwerking.

 

(Jannie Bunk, Harderwijk)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie