Foto:

Week van de armoede: Beleefhuis, Thema-avond en film

Harderwijk - Armoede is niet alleen een gebrek aan geld. Armoede werkt als een magneet voor tal van andere problemen. De PvdA Noordwest-Veluwe wil meer begrip voor mensen die, ook in onze regio, in armoede leven. Dat om stappen te kunnen zetten om hun positie te verbeteren. Daarom organiseren we In het kader van de Week van de armoede: Een Thema-avond over signalering van armoede op woensdag 16 oktober a.s. in de Kiekmure, Tesselschadelaan 1, Harderwijk. Aanvang 20.00 uur, inloop met koffie en thee vanaf 19. 30 uur.

De thema-avond staat in het teken van het herkennen van armoede. Acteurs van Theaterwerkplaats Harderwijk spelen drie herkenbare scènes. Het publiek krijgt volop de gelegenheid om mee te praten over het signaleren van armoedeproblemen. De thema-avond wordt geleid door Hans Spekman van het Jeugdeducatiefonds. Sprekers: Stichting Leergeld en Meerinzicht.

Het "Beleefhuis" waar je kunt ervaren wat het betekent in armoede te moeten leven van maandag 14 t/m vrijdag 25 oktober a.s. aan de Zeestraat 30, Harderwijk.

In het Beleefhuis aan de Zeestraat 30 in Harderwijk.maakt u kennis met Ella en Dieter. Zij zijn elke dag bezig met het maken van meestal pijnlijke keuzes voor henzelf en voor hun kinderen Samantha en Jordi. Als bezoeker wordt u uitgedaagd om mee te helpen om deze keuzes te maken. Wat zou u doen als u rond moest komen met 55 euro per week?

U kunt het Beleefhuis aan de Zeestraat 30 in Harderwijk bezoeken van maandag 14 oktober tot en met vrijdag 25 oktober. Dat kan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur, van 13.30 tot 15.00 uur en van 19.30 tot 21.00 uur. De woensdagen en het weekend zijn gereserveerd voor groepen van maximaal zeven personen. Aanmelden vooraf via (06) 1645 8815 of via Beleefhuisharderwijk@gmail.com ovv het gewenste tijdstip en het aantal personen.

Aan het Beleefhuis en de thema-avond werken mee: Uwoon, Nel's Kledingwinkel, Stichting de Ontmoeting, de Kringloopwinkel, Het Goed, ZorgDat, de Voedselbank. Het Beleefhuis Harderwijk is geïnspireerd door: Beleefhuis Zwolle.

De Vertoning van de film 'I, Daniel Blake' op woensdag 23 oktober in de Catherinakapel, Klooster 1, Harderwijk. Aanvang 20:15 uur.

In samenwerking met het Filmhuis Harderwijk wordt deze film vertoond, gevolgd door een discussie over de film en zijn politieke betekenis.

Kaarten kunnen gereserveerd worden tegen een gereduceerd tarief van 5 Euro via de website van Filmhuis Harderwijk

Meer berichten