Wethouder Marcel Companjen en verenigingsadviseur Mathijs van Faassen in actie. Foto: Albert Korf
Wethouder Marcel Companjen en verenigingsadviseur Mathijs van Faassen in actie. Foto: Albert Korf (Foto: Albert Korf)

Survivalrun Vereniging Harderwijk viert éénjarig bestaan

Harderwijk - Survivalrun Vereniging Harderwijk vierde afgelopen week, in aanwezigheid van wethouder Marcel Companjen en verenigingsadviseur Mathijs van Faassen van de gemeente Harderwijk, haar éénjarig bestaan. De vereniging stelde het bezoek van beiden heren erg op prijs en daagde hen uit om actief kennis te maken met deze nog vrij onbekende sport. Deze uitdaging namen ze aan en zo trainden ze actief mee.

Trainster Anouk Vierhouten legt uit dat survivalrun een buitensport is, die hardlopen combineert met hindernissen. Het is een sport waarbij kracht, conditie, souplesse, techniek en doorzettingsvermogen belangrijk zijn. Op de maandagavond is de groep heel divers. Mannen en vrouwen van jong tot oud. De jongste uit de groep is 12 en de oudste is 59 jaar.

Marcel Companjen is onder de indruk hoe trainster Anouk de groep aanstuurt. Behalve qua leeftijd verschilt de groep ook qua niveau. Maar voor iedereen wordt de training uitdagend genoeg gemaakt. “Wat een leuke en enthousiaste club mensen bij de Survivalrun Vereniging Harderwijk”, aldus Marcel na afloop van de training. En hij vervolgt “Mooi om te zien dat deze nieuwe vereniging in Harderwijk haar basis heeft gevonden en om te horen wat de ambities zijn. Gefeliciteerd met het eerste jaar, op naar het eerste lustrum!”

Survivalrun Vereniging Harderwijk kan terugblikken op een zeer succesvol eerste jaar. Het ledenaantal is, naast een aantal strippenkaarthouders, gegroeid naar vijfendertig leden. De leden trainen op hun trainingslocatie op sportpark de Strokel. Naast de eigen trainingslocatie met tal van survivalrunhindernissen, maken ze gebruik van de naastgelegen bossen met, al dan niet, natuurlijke hindernissen. Het doel van Survivalrun Vereniging Harderwijk is om nog verder te groeien naar een sterke en gezonde vereniging met een grote variëteit aan hindernissen.

Voor meer informatie en om een proeftraining aan te vragen, zie https://svharderwijk.nl/

Meer berichten