De winnaars van de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden in wedstrijdklasse 1. Tjerk Hiddes zeeverkenners Ruben, Lars, Hendrik, Maarten en Mees. (vlnr)
De winnaars van de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden in wedstrijdklasse 1. Tjerk Hiddes zeeverkenners Ruben, Lars, Hendrik, Maarten en Mees. (vlnr) (Foto: Waterscouting Tjerk Hiddes)

Waterscouting Tjerk Hiddes is Nederlands Kampioen geworden!

HARDERWIJK - Voor de Zeeverkenners van Tjerk Hiddes begon de weg naar deze geweldige prestatie met het behalen van de eerste plaats bij de regionale zeilwedstrijden die eind mei werden gevaren. Met die overwinning was het ticket naar de landelijke scouting zeilwedstrijden binnen. Deze worden elk jaar gevaren op het Veluwemeer bij Scoutcentrum Harderhaven. Tijdens de LSZW komen de beste zeilers uit de Admiraliteiten bij elkaar om 2 dagen lang wedstrijden te varen.

Afgelopen weekend, 28 en 29 september, was het dan eindelijk zover, de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden 2019. In totaal 24 lelyvletten van 19 verschillende scoutinggroepen hebben zich voor onze wedstrijdklasse ingeschreven. We houden de weersverwachtingen goed in de gaten, helaas komt er veel regen en ook een behoorlijk krachtige wind aan.

De zaterdagochtend wisten we het nog droog te houden en ondanks de sterke wind werden er 2 wedstrijden gevaren. Met het behalen van een 1ste en 2de plek in deze wedstrijden, werd meteen de toon gezet voor de rest van het weekend. We zijn hier om te winnen! Het weer werd helaas steeds slechter en het wedstrijdblok van de zaterdagmiddag werd dan ook afgelast in verband met de dikke buien en harde windstoten die op komst waren.

Na een leuk avondprogramma en toch ook nog een paar uurtjes slapen, moest iedereen weer aan boord voor het laatste blok van 3 wedstrijden op de zondagochtend. Dit keer wisten de jongens een 1ste en 2 keer een 4de plek te behalen. Het was voor ons overduidelijk dat we een goede kans maakten op een plek in de top 3. Maar aangezien er nog 23 andere boten in onze klasse meevoeren, was het onmogelijk om van iedereen alle scores te achterhalen en door te rekenen.

Gespannen gezichten bij de prijsuitreiking, de naam voor de 3de plaats wordt bekend gemaakt, niet Tjerk Hiddes. Ook bij de 2de plaats wordt onze naam niet genoemd. Het begint langzaam door te dringen, zou het dan echt gelukt zijn? Zou er Tjerk Hiddes geschiedenis geschreven worden door voor het eerst de Landelijke zeilwedstrijden te winnen?

Dan eindelijk de verlossende woorden: “Op de 1ste plaats is geëindigd de 1736 van Tjerk Hiddes!”. Groot applaus terwijl onze vijf zeeverkenners naar voren lopen om de trofee en de wisselbeker in ontvangst te nemen.

Gefeliciteerd jongens, wat een geweldige prestatie!

Voor meer informatie over Waterscouting Tjerk Hiddes of de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden ga respectievelijk naar www.tjerkhiddes.nl of www.lszw.scouting.nl

Meer berichten