Vrije School Valentijn ontmoet Arend van Dam
Vrije School Valentijn ontmoet Arend van Dam (Foto: Vrije School Valentijn)

Vrije School Valentijn ontmoet Arend van Dam

Harderwijk - Op Vrije School Valentijn worden de verhalen van schrijver Arend van Dam tijdens de periodelessen Grieken en Romeinen graag gelezen.

Ook de kleuters maken tijdens het voorlezen al kennis met de verhalen van Arend van Dam. De kinderen waren dan ook enorm enthousiast dat juist Arend van Dam een bezoek kwam brengen aan onze school.
Arend van Dam blijkt naast schrijver ook een prachtige verteller te zijn. Ademloos luisterden de kinderen naar het verhaal van de ontdekkingsreizen van Abel Tasman uit het boek "Lang geleden". Dat de Nederlander bij een 1e ontmoeting met de Maori de begroeting verkeerd begreep werd met getrompetter ondersteund. De spanning liep op naarmate het einde van het verhaal inzicht kwam. Zou het wel goed aflopen?
Na het verhaal brandden de kinderen van verlangen om Arend van Dam een heleboel vragen te stellen. Ze vroegen hem het hemd van het lijf. Veel kinderen vertelden vol trots verhalen te schrijven. Verbeeldingskracht en geduld zijn volgens Arend van Dam de belangrijkste eigenschappen van een schrijver! Laat dat nou net eigenschappen zijn die onze leerlingen tijdens de kunstzinnige vakken aangeleerd krijgen.

Meer berichten