!
waterbeestjes vangen
waterbeestjes vangen Chris Herzog

open dag natuurtuin harderwijk

10 mei 2022 om 15:09 Sport Deel je nieuws

Zaterdag 21 mei organiseert Natuurtuin Harderwijk, een project van Stichting De Hortus voor Natuur- en Duurzaamheidseducatie, een open dag van 11.00 tot 15.00 uur.

De Natuurtuin is in 1996 aangelegd door een aantal vrijwilligers van De Hortus en wordt sindsdien ook helemaal door vrijwilligers onderhouden. Aanvankelijk had de tuin een oppervlakte van ongeveer 3.300 m2. Na aanleg van de Botterbrug over de A28 tussen de wijken Stadsweiden en Drielanden is de tuin uitgebreid tot de oprit van de brug en heeft nu een oppervlakte van ongeveer 2 hectare. Verder wordt ook de berm en de sloot langs het naastgelegen Palmbospad door de vrijwilligers onderhouden.

Tijdens de open dag kunt u, al dan niet onder begeleiding van vrijwilligers, genieten van de tuin. Ook kunt u al delen van ons blotevoetenpad in aanleg uitproberen. Kinderen kunnen in de vijver waterbeestjes vangen. Onze imker vertelt u alles over onze bijen. U kunt ook genieten van een optreden van het bekende Hound Dog Duo.

Naast stands van de Natuurtuin en De Hortus is er ook een stand van Vogelbeschermingswacht Noord-Veluwe, die haar 60-jarig jubileum viert. Zij zullen korte presentaties geven over vleermuizen en in nestkast broedende vogels..De Natuurtuin kunt u vinden langs het Palmbospad, het fietspad van Harderwijk naar Strand Horst, direct na de brug aan de linker kant.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie