officiële startsein voor de realisatie van fase 3.
officiële startsein voor de realisatie van fase 3. (Foto: gemeente Harderwijk)

Werkzaamheden laatste fase Waterfront officieel van start

HARDERWIJK – Wethouder Bert van Bijsteren heeft samen met algemeen directeur Peter van der Linde van Boskalis Nederland het officiële startsein gegeven voor de realisatie van fase 3. Zij onthulden een bouwbord en Bert van Bijsteren kondigde tegelijkertijd een wekelijks inloopmoment aan voor iedereen die vragen heeft over toekomstige ontwikkelingen in het Waterfront.

Van Bijsteren: “Het ambitieniveau voor Waterfront fase 3 is hoog. Het wordt een voorbeeldwijk op het gebied van duurzaam wonen. De wijk wordt niet alleen volledig aardgasvrij, maar ook zoveel mogelijk energieneutraal. Woningen worden zo circulair mogelijk gebouwd en de buitenruimte zo ingericht dat biodiversiteit toeneemt en er voor de lange termijn een klimaat adaptieve (redactie: bestand tegen weersextremen) woonwijk ontstaat.”

Aannemer Boskalis is begin juli al gestart om de grond voor de laatste fase ontwikkeling gereed te maken zoals het verleggen van kabels en leidingen en het graven van nieuwe watergangen.

Start verkoop- en bouwactiviteiten naar verwachting 2021
Tot half september kunnen geïnteresseerde marktpartijen zich inschrijven om de eerste woningen in fase 3 te mogen gaan ontwikkelen, daarna volgt een selectieprocedure. Fokke Sybesma, gemeentelijk projectleider: ´We merken dat er de afgelopen tijd veel vragen door marktpartijen gesteld worden over de plannen voor fase 3. Er is dus sowieso veel interesse, en dat is prettig.”

Wekelijks inloopspreekuur
Vanaf 17 september organiseren gemeente Harderwijk en Boskalis Nederland samen wekelijks een inloopspreekuur op dinsdag van 15.00 tot 16.00 uur in de gele bouwkeet van Boskalis aan de Ir. Lelykade. Dit spreekuur is vooral bedoeld om vragen over fase 3 te beantwoorden. Van Bijsteren: “Er gebeurt veel in het Waterfront en logisch gezien levert dat vragen op bij huidige en mogelijke toekomstige bewoners. Met dit vragenuurtje willen we hierop zo goed mogelijk inspelen door . Medewerkers van de gemeente en Boskalis zijn aanwezig om alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.”

Over de Kades en de Stadswerven
Het plan fase 3 Waterfront bestaat uit 724 woningen met zowel woningen als appartemente.

Het wordt een levendige en toegankelijke woonwijk, waarbij het deelgebied De Stadswerven, het gebied tussen de Vissershaven en de Lelyhaven, qua uiterlijk aansluit op het karakter van de binnenstad. De Kades, het gebied tussen de Lelyhaven en de N302, krijgt een meer stedelijk, industrieel karakter.

De relatie met het water is duidelijk zichtbaar. Tussen de Lelyhaven en de Vissershaven wordt een doorvaarbare gracht voor kleine vaartuigen aangelegd. In de wijk De Kades komen drie woonblokken, omringd door water, dat eveneens voor kleine vaartuigen bevaarbaar is.

Er is plek voor een gezondheidscentrum, kleinschalige horeca en aan huis gebonden bedrijvigheid. Bij molen De Hoop komt een plein met commerciële mogelijkheden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden