Renovatie is het Oude Stadhuis van Harderwijk klaar voor de toekomst.
Renovatie is het Oude Stadhuis van Harderwijk klaar voor de toekomst. (Foto: Herderewich)

Liek Mulder geeft lezing over Oude Stadhuis

HARDERWIJK – Na een zeer grondige renovatie is het Oude Stadhuis van Harderwijk klaar voor de toekomst.

Binnenkort kunnen inwoners van de stad vrijelijk binnenlopen en het resultaat bewonderen. Zij kunnen ook de lezing bezoeken die historicus Liek Mulder woensdag 18 september houdt. Mulder vertelt over de lange en veelbewogen geschiedenis van het pand én hij gaat uitgebreid in op de renovatie. Hij doet dat op een voor de hand liggende plek: in de prachtig gerestaureerde raadzaal.

Vier jaar geleden besloten burgemeester en wethouders tot renovatie van het Oude Stadhuis. Het krijgt een nieuwe, culturele bestemming. De Popschool Harderwijk en Cultuurkust zijn nu de nieuwe gebruikers. Daarnaast huisvest het gebouw het nieuwe VVV-kantoor, het zogeheten Tourist Information Point. Gaandeweg transformeerde een renovatie in een zeer grondige restauratie van het hele pand, een miljoenen kostende operatie. Met als doel om het pand in oude luister te herstellen én toegankelijk te maken voor alle Harderwijkers.

De lezing is georganiseerd door historische vereniging Herderewich. Voor leden van de vereniging is de lezing gratis; niet-leden betalen 2,50 euro. Aanmelden is noodzakelijk in verband met de beperkte capaciteit. Dit kan via een mail naar secretaris@herderewich.nl Aanvang lezing: 20.00 uur; inloop vanaf 19.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden