!
Vleugel en orgel De Fontein
Vleugel en orgel De Fontein Jan de Gier

Paasoratorium in De Fontein Nijkerk

30 maart 2022 om 19:40 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 9 april 2022 om 16:00 uur wordt in De Fontein in Nijkerk het paasoratorium ‘Het Lam dat ons doet leven’ (Dirk Zwart/Ria Borkent) uitgevoerd door een projectkoor onder leiding van Bart Nitrauw en verschillende instrumentalisten.

Deze uitvoering is een gezamenlijk initiatief van de commissies Zaterdagmiddagmuziek (die concerten organiseert in de Fontein) en NijKerkmuziek (die avondgebeden organiseert in verschillende Nijkerkse kerken). De muziek van dit Paasoratorium is gecomponeerd door Dirk Zwart en de teksten zijn van de hand van Ria Borkent. De indrukwekkende muzikale delen worden afgewisseld met lezingen uit de Bijbel, waardoor de luisteraar stap voor stap meegenomen wordt in het dramatische verhaal van het lijden, het sterven en de opstanding van Jezus. Het vormt een prachtige introductie op Palmzondag, de daarop volgende stille week en op Pasen.

Het oratorium wordt uitgevoerd door een voor deze gelegenheid samengesteld koor onder leiding van Bart Nitrauw. Verdere medewerking wordt verleend door Bert Goedhart (lezingen), Mattijs Blankesteijn (trompet), Han van IJcken (orgel) en Diederik Blankesteijn (piano). De toegang is vrij, er is een collecte bij de uitgang om de kosten te dekken.

Datum:                Zaterdag 9 april 2022

Kerk open:          15.30 uur

Aanvang:             16.00 uur

Einde:                   17.20 uur

Adres:                  Kerkgebouw ‘De Fontein’, Ds. Kuypersstraat 2, 3863 CA Nijkerk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie