Pupillen Sparta synchroon 1 en 3
Pupillen Sparta synchroon 1 en 3 Sparta Ermelo

Sparta-springers op koers voor NK

27 maart 2022 om 15:39 Sport Deel je nieuws

Afgelopen weekend werd in Ermelo de tweede regionale plaatsingswedstrijd individueel en synchroon gesprongen. Na een goede aftrap 3 weken geleden konden de Sparta-springers nu voor eigen publiek hun kwaliteiten tonen.

3e Divisie

Bij de Pupilmeisjes was er wederom goud voor Lynn van Braak. Hierdoor is zij rechtstreeks geplaatst voor het NK in juni. Lisa Visscher won verrassend het brons. Zij heeft pas 1 wedstrijd gehad en moet nog een keer goed springen. Sacha Raven werd 4e in Ermelo en staat nu 3e in totaal. Als dat zo blijft is ook zij door naar het NK. Zoë Stade deed het ook prima en werd 6e. Bij de Jeugdmeisjes I sprong Valérie van Vliet zich wederom naar het podium. In de tussenstand staat ze tweede en is daarmee verzekerd van deelname aan het NK. Salomé Kusters sprong al haar oefeningen weer uit en staat nu op plaats 13. Yasmin Ballallo wist bij de Jeugdmeisjes II weer het goud naar zich toe te halen. In het totaal staat ze ook bovenaan, waarmee het NK gegarandeerd is.

2e Divisie

Bij de Pupil/Jeugdmeisjes I deed Stacey Scheidt het weer een stukje beter. Met nog een klein foutje in de 2e keuze bereikte ze de 5e plaats.. Bij de Jeugdmeisjes II trok Britt Kroon het zilver na zich toe, daarmee bovenaan belandend voor NK-kwalificatie. Thirza van Boxtel werd 5e op de wedstrijd, en staat in de tussenstand nu op 4e positie. Bij de seniordames was er zilver voor Merel van de Kamp. Met een 3e plaats in de tussenstand staat ze er prima voor. Jula Arends wist de 5e plaats te behalen, in de tussenstand staat ze op plek 4. Sandra Rakhorst en Manja van Helden bereikten respectievelijk plaats 5 en 7.

Synchroonspringen

Bij de Pupillen 3e Divisie wisten Zoë Stade en Sacha Raven wederom het goud te winnen, waarmee ze geplaatst zijn voor het NK. Lynn van Braak en Lisa Visscher wonnen het brons. Zij zullen nog 1 wedstrijd deel moeten nemen om zeker zijn van kwalificatie. Bij de Jeugdmeisjes II sprongen Ilse Wouters en Yasmin Ballallo zich naar plaats 4. Gemiddeld staan ze op een prima 3e plaats.

In de 2e divisie Jeugd/Juniormeisjes deden nieuwkomers Stacey Scheidt en Thirza van Boxtel het weer een beetje beter. Na 2 wedstrijden staan ze op plaats 4, met nog alle kansen op het NK. Bij de seniordames was er nogmaals zilver voor Britt Kroon en Manja van Helden. Zij werden direct gevolgd door Merel van de Kamp en Jula Arends met het brons. Beide paren staan er gunstig voor in het tussenklassement.