!

Marc Chagall en de ramen van het Hadassah ziekenhuis

24 maart 2022 om 11:40 Lokaal Deel je nieuws

Marc Chagall en de ramen van het Hadassah-ziekenhuis in Jeruzalem

Leerhuis Ermelo organiseert op donderdag 21 april een bijeenkomst over dit thema met als inleider dhr.B.Piepers.

 De ramen van de synagoge van het Hadassah ziekenhuis in Jeruzalem zijn ontworpen en vormgegeven door Marc Chagall. Het zijn twaalf grote kleurrijke glas-in-lood ramen vol symboliek. Ze gaan over de twaalf stammen van Israël. Chagall heeft zich laten inspireren door het verhaal van Jacob, die op zijn sterfbed zijn twaalf zonen zegent.

Het is fascinerend dat Chagall de twaalf stamhouders zonder menselijke figuren - dat was verboden door de opdrachtgevers - zo creatief en inhoudelijk sterk heeft verbeeld.

Ben Piepers houdt een korte inleiding over het ontstaan van deze ramen, de bijbelse achtergrond en de rede van Marc Chagall bij de opening in 1962. Naast de ramen zelf zullen een aantal voorstudies te zien zijn. Dat biedt een inkijkje in het creatieve proces van de kunstenaar Marc Chagall.

Ben Piepers is theoloog, pastor en kenner van kunst: “Kunst helpt om met andere ogen naar de werkelijkheid te zien.”

U bent van harte welkom deze avond bij te wonen in de Immanuelkerk, Stationsstraat 137 te Ermelo. We beginnen om 20.00 uur en er kan weer een pauze gehouden worden. We vragen een bijdrage van 5 euro per persoon, inclusief koffie of thee. Graag gepast betalen.

Wilt u meer weten over ons programma? Zie onze website www.leerhuisermelo.nl Wij verzoeken u vriendelijk zich op te geven per mail: aanmelden@leerhuisermelo.nl of tel: 06-53192416

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie