!
Versterken
Versterken Unsplash

Groeien in zelfvertrouwen

22 maart 2022 om 11:04 Lokaal Deel je nieuws

Kinderpraktijk BinnensteBuiten biedt workshops aan voor kinderen (5-10 jaar) die een extra boost kunnen gebruiken op sociaal-emotioneel gebied. De thema’s zijn actueel en sluiten aan bij de behoefte om je goed te (blijven) voelen. Een kind versterken in wat hij of zij nodig heeft staat centraal. In klein groepsverband gaan we de komende maand aan de slag met thema’s als zelfvertrouwen, helpende gedachten, samenwerken en samenspel, omgaan met boosheid.

De eerste workshop in de reeks gaat over zelfvertrouwen. Dit is het geloven en vertrouwen dat wie jij bent goed is, jezelf accepteren, jezelf kennen, dicht bij jezelf blijven, voelen wat goed voor je is, weten wat belangrijk voor jou is en vandaaruit handelen.

Een kind groeit in zelfvertrouwen als er ruimte is om zijn eigen ideeën vorm te geven: eigen ideeën, eigen fantasie en zelfbedachte oplossingen. Een kind heeft behoefte aan -vanuit een veilige plek, aanmoediging en zoveel mogelijk zelf mogen doen en ervaren, dit vergroot de zelfstandigheid. Als je ontdekt dat je iets kunt of dat iets je lukt na meerdere keren proberen, vergroot dit je zelfvertrouwen.

Tijdens deze workshop gaan we met elkaar nadenken over wie je bent met jouw specifieke kwaliteiten. Vervolgens gaan we op een creatieve, eigen manier dit vormgeven: dit ben ik en hier ben ik goed in!

Locatie: MFC De Roef
Ouverturebaan 1-3 (let op: dit is locatie Ontmoetingstuin De Rietmeen), Harderwijk

Tijdstippen: 
13.30-14.30 uur: 5-7 jaar
15.00-16.00 uur: 8-10 jaar

Kosten: 20 euro p.p.

Aantal kinderen: 2-10

Meer info, begeleiding en workshops: www.kinderpraktijkbinnenstebuiten.nl/aanbod

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie