!
Praktijkhuis Harderwijk
Praktijkhuis Harderwijk Ixta Noa

Week van de Psychiatrie bij Ixta Noa in Harderwijk

22 maart 2022 om 10:19 Lokaal Deel je nieuws

Deze week is de ‘Week van de Psychiatrie’. Op veel locaties van Ixta Noa worden er activiteiten georganiseerd voor deze week.

“Bij Ixta Noa creëren een omgeving waarin mensen in staat zijn om elkaar te inspireren tot eigen verandering.”

Zodat ieder mens kan zijn wie hij of zij is. Bij Ixta Noa werken mensen die de onbalans bij anderen herkennen en erkennen, omdat ze ervaringsdeskundigen zijn. Vanuit deze ervaring helpen wij mensen hun balans terug te vinden.

Ook in het praktijkhuis van Ixta Noa Harderwijk hebben we aandacht voor deze week met een mooi programma op zaterdag 26 maart 2022

Programma

09:30-10:00    inloop met koffie/thee

10:00              Start van de dag

Aukje, Simone en Rianne vertellen om de beurt een persoonlijk herstelverhaal. Na de verhalen is er ruimte voor vragen en napraten over het onderwerp.

(na elk verhaal volgt een korte pauze)

10:00-10:40    Simone verteld over de paden die zij op haar weg naar herstel heeft bewandeld en welke inzichten het haar heeft gebracht.

10:40-11:20    Aukje gaat vertellen over de pieken en dalen die ze door de tijd heen heeft ervaren met PTSS.

11:20-12:00    Rianne neemt ons mee haar verleden met verslaving en psychische problemen. Daarbij verteld ze hoe zichzelf mede door haar verslavingen heeft leren kennen en haar herstelproces aan is gegaan.

12:00   Wandellunch

De lunch zal tijdens een wandeling in de buitenlucht genuttigd worden. Voor vertrek ontvang je een lunchpakket in een meeneemzakje. In een rustig tempo genieten we van een wandeling door Harderwijk en een lekkere lunch. 

13:00   Creatief met herstel

De handen mogen uit de mouwen, er zijn verschillende creatieve activiteiten met een herstelgericht tintje waaronder de Japanse kunstvorm ‘Kintsugi’.

Door een porseleinen voorwerp te breken en vervolgens de scherven weer aan elkaar te lijmen, kan je iets wat kapot lijkt repareren en zelfs nog mooier maker dan voorheen.

‘Kintsugi is de Japanse kunst van het repareren van gebroken keramiek met goud- of zilverkleurige lak. In de Japanse schoonheidsleer dragen de sporen van breuk en herstel bij aan de schoonheid van een voorwerp’

15:30   Afronden en dag afsluiting

Zien we jou ook? Aanmelden voor (een gedeelte) van de dag kan via harderwijk@ixtanoa.nl of door een berichtje te sturen naar 06-11 26 35 82

Ixta Noa Harderwijk
Johanniterlaan 10c
3841 DT  Harderwijk
www.ixtanoa.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie