Deelnemers La Casa de dinero bij Escaperoom Harderwijk
Deelnemers La Casa de dinero bij Escaperoom Harderwijk (Foto: alex kaper)

Virtual Reality bij Escaperoom Harderwijk

Harderwijk - Sinds kort kan je bij Escaperoom Harderwijk ook een Virtual Reality escapegame spelen. In de virtuele wereld gaan de deelnemers aan de slag om een bankt te overvallen. La Casa de Dinero, wat huis van het geld betekend, is gebaseerd op de populaire serie op tv.

Adventure Veluwe, waar Escaperoom Harderwijk onderdeel van is, speelt daarmee in om de rage die ontstaan is rondom de serie op televisie. ‘De deelnemers zijn geweldig enthousiast over deze nieuwe ervaring op Virtual Reality gebeid’, aldus Alex Kaper eigenaar van Adventure Veluwe.

Wat is Virtual Reality?
Virtual Reality ofwel virtuele werkelijkheid (VR), is een gesimuleerde omgeving die met behulp van een volledig omsloten VR bril de gebruiker een ervaring geeft, alsof hij of zij er daadwerkelijk in deelneemt. Veelal is de simulatie interactief en naast de audiovisuele beleving worden er steeds vaker andere zintuigen geprikkeld zoals geur en tastzin. Afhankelijk van het type VR bril, toebehoren en simulatie kan de gebruiker ook rondlopen in de gesimuleerde omgeving. Bij dit spel is enige bewegingsruimte erg prettig.

‘Bij ons spel is er, per team, een VR bril die rouleert tijdens het spel. Ook beschikt ieder team over attributen die men nodig heeft om samen alle raadsels op te lossen. Binnen 1,5 uur moeten de deelnemers de buit veroverd hebben, verteld Alex Kaper.

Totstandkoming
‘Door ontwikkelingen in de escaperooms branche worden de verwachtingen hoger. Door deze VR escapegame aan te bieden, gaan we voorop met deze ontwikkelingen. De uitdaging voor deelnemers wordt vergroot door het moeten samenwerken om het tot een goed einde te brengen. Daarnaast is Adventure Veluwe ook bezig met nieuwe ontwikkelingen die perfect aansluiten bij de beleving die de gasten wensen. Voor alle informatie over deze VR game kunt u kijken op de website van escaperoom Harderwijk.

Meer berichten