Afsluiting N705 Spiekweg (Zeewolde)

Zeewolde - Veilig afslaan, oversteken en uitwijken: de Spiekweg gaat op de schop en wordt veiliger voor iedereen. Van 9 september tot en met 18 oktober is de weg daarom dicht voor het verkeer.

Planning & traject

Het traject van werkzaamheden loopt vanaf de rotonde met de Nijkerkerweg (blijft open) tot de rotonde met de Horsterweg (blijft open). De werkzaamheden worden uitgevoerd in één fase, van maandag 9 september tot en met vrijdag 18 oktober 2019.

Omleidingsroutes

Het doorgaande verkeer tussen Zeewolde en Nijkerk rijdt tijdens de werkzaamheden om via de N305 Gooiseweg en N301 Nijkerkerweg (en omgekeerd). Dit levert zo'n 5 minuten extra reistijd op. De campings, scouting en andere bedrijven in het bos ten oosten van de Spiekweg kunnen gebruik maken van de route Horsterweg/Dasselaarweg of de route via de Erkemederweg en het Nulderpad. Staatsbosbeheer is bereikbaar via de Groenewoudseweg (via Golflaan of Flediteweg). Landbouwverkeer richting het noorden kan gebruik maken van het Nijkerkerpad en de Flediteweg; richting het zuiden zijn het Nijkerkerpad en de Erkemederweg beschikbaar.

Het fietspad blijft in principe tijdens het werk geopend. Mocht dit uit veiligheidsoverwegingen (tijdelijk) niet kunnen, dan wordt dit ter plaatse aangegeven. De Spiekweg kan tijdens de werkzaamheden niet overgestoken worden. Alle informatie inclusief omleidingskaarten is te vinden op flevowegen.nl.

Buslijnen 142 (Nijkerk-Harderwijk) en 160 (Almere-Zeewolde) rijden tijdens de werkzaamheden een alternatieve route. Haltes binnen Zeewolde worden bediend door een taxipendelbus. Halte Nulderpad van bus 160 komt te vervallen. Alle informatie over de bus: ovregioijsselmond.nl.

Werkzaamheden

De N705 Spiekweg is toe aan groot onderhoud. Tijdens de werkzaamheden wordt de weg op verschillende fronten verbeterd. Om veilig linksaf te kunnen slaan, naar de Dasselaarweg en het Nulderpad, worden zogenaamde linksaf-vakken aangelegd. Op deze manier hoeft afslaand verkeer niet meer stil te staan op de rijbaan wat potentiele kop-staartbotsingen voorkomt. Tegenover deze linksaf-vakken wordt ruimte gecreëerd zodat wandelaars en (brom)fietsers in twee keer de Spiekweg kunnen oversteken. Bij het Nulderpad wordt daarnaast ruimte gemaakt voor ruiters om veilig te wachten voor het oversteken. Ook kleinere diersoorten kunnen straks veilig naar de andere kant van de weg, en wel via een faunatunnel die wordt aangelegd ter hoogte van de Groenewoudsetocht. Ook krijgt de Spiekweg naast de kantstreep (buiten de rijstrook), glasbollen en een ribbelstrook. Dit attendeert bestuurders op het einde van de rijstrook en geeft ze kans terug te keren naar de rijstrook mochten ze er per ongeluk naast komen. Daarnaast krijgen ook de bushaltes bij het Nulderpad een opknapbeurt en wordt al het asfalt vervangen.

Werkzaamheden gemeente Zeewolde

In dezelfde periode werkt gemeente Zeewolde aan de Horsterweg, tussen de Eikenlaan en Sportlaan. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Meer berichten