Urker Mannenkwartet
Urker Mannenkwartet (Foto: Onbekend)

VISSERIJCONCERT VOOR WILLEM HOLTROP HOSPICE

HARDERWIJK - Op zaterdag 7 september 2019 vindt er voor de 4e keer het Visserijconcert plaats in de Grote Kerk van Harderwijk. Elk jaar weer slaagt de organisatie erin om een verrassend programma samen te stellen.

Medewerking aan dit concert wordt verleend door het Chr. Hierdens Mannenkoor uit Hierden (o.l.v. Dick van Asselt, met solisten Martin Vermeer (tenor) en Hans Dijkgraaf (bariton)) en Gelre Brass Harderwijk, o.l.v. Adriaan Bruinink. Beide verenigingen hebben binnen de gemeente Harderwijk grote bekendheid en staan garant voor toegankelijke en passend repertoire tijdens dit Visserijconcert.

Naast het Chr. Hierdens Mannenkoor en Gelre Brass Harderwijk, zal ook het Urker Mannenkwartet weer aanwezig zijn met hun fantastische sound. Bijzonder is dat het gerenommeerd Kleinkoor Musica Religiosa uit Kampen haar medewerking verleend bij het optreden van het Urker Mannenkwartet. Het Bätz-orgel en de vleugel worden bespeeld door Gerwin van der Plaats, die tevens de dirigent is van het Urker Mannenkwartet en het Kleinkoor Musica Religiosa uit Kampen.

Ook zal de bekende Harderwijker Dries van den Berg zijn aandeel leveren over de visserij. Harderwijk kent een rijke geschiedenis over de Visserij, niemand anders dan Dries van den Berg kan dit op bijzondere wijze overbrengen.

Dit jaar staat het concert in het teken van het Willem Holtrop Hospice uit Ermelo. Het Willem Holtrop Hospice verzorgt en verpleegt mensen in de meest intieme en kwetsbare fase van hun leven. De afgelopen jaar hebben o.a. de Molenstichting en de Stichting Vrienden van de Grote Kerk Harderwijk een donatie mogen ontvangen van het Visserijconcert.

Het concert wordt gehouden in de onlangs gerestaureerde Grote Kerk van Harderwijk op zaterdag 7 september 2019. Aanvang van het concert is 19.30 uur en de kerk opent haar deuren om 19.00 uur.

Kaarten kosten € 5,00 per stuk en zijn verkrijgbaar bij Palingrokerij en Vishandel Dries van den Berg aan de Stephensonstraat 2 te Harderwijk en bij de Zuivelhoeve aan de Wolleweverstraat 16 te Harderwijk. Indien voorradig, zijn de kaarten ook verkrijgbaar, voorafgaand het concert bij de entree van de Grote Kerk. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis het concert bijwonen.

Meer berichten