Het is ook weer feest op het Horsterplein
Het is ook weer feest op het Horsterplein (Foto: Max Wolters)

'Meet and greet' tijdens 'De Nacht'

door Max Wolters

De Nacht van Zeewolde heeft al lang een vaste plaats veroverd op de agenda van Zeewoldenaren. 'Meet and greet' is het thema en 'Shop till you drop'.

ZEEWOLDE - Verantwoordelijk voor de organisatie is de VCZ, de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde. Traditioneel wordt het evenement gehouden op de laatste vrijdag van de schoolvakantie. Dit jaar op 30 augustus.

Wenda Westerhuis is namens de VCZ belast met de organisatie. Het is haar eerste keer. ''Als inwoner van het dorp vind ik het fantastisch om weer naar de Nacht van Zeewolde te kunnen gaan om daar gezellig een feestje te vieren, iedereen weer tegen te komen na de vakantie en te profiteren van de leuke aanbiedingen die de winkels hebben.'' Op alle drie de pleinen is er een afwisselend programma. Op het Raadhuisplein wordt weer een leuk feestje neergezet met onder andere zanger Tino Martin, hier staat ook, voor als het slecht weer wordt, een grote feesttent. Grand café/restaurant The Lux is verantwoordelijk voor de invulling.

Voor lekker eten kun je terecht op het Kerkplein, het wordt het programma verzorgd door café Het Plein en restaurant Fat Alice. Foodtrucks zorgen ervoor dat bezoekers niet met een lege buik hoeft rond te lopen. Ondertussen is het genieten van coverband 'Chimney Fire' en zanger Mike Klein.

Ook op het Horsterplein is het weer feest. Café Friends en cafetaria Twilight hebben er weer nieuw leven in geblazen met DJ Timotek en zanger Marco Kraats. Het wordt op dit plein een vrolijk feest voor het hele gezin met veel Nederlandse hits en wat jaren '80 en '90 muziek. Volgens Wenda moeten 'we' ook niet vergeten een kijkje te nemen op het Dalkruid waar wel een bandje speelt en mensen niets te kort komen, maar het een oase van rust is. De horecaondernemers maken het de bezoekers makkelijk met een centrale muntverkoop. De muntjes kunnen op elk plein besteedt worden.

www.winkelhavenzeewolde.nl

Meer berichten