!
Toilet.
Toilet. Foto: Pixabay

Toiletten moeten 24 uur per dag open zijn

18 januari 2022 om 09:00 Politiek

HARDERWIJK De fracties van ChristenUnie en CDA in Harderwijk willen weten waarom het college van burgemeester en wethouders van het oorspronkelijke plan is afgeweken om geen toilet te plaatsen in het nieuwe Havenkantoor dat 24 uur per dagen en zeven dagen in de week geopend is.

Gewezen wordt op de toezegging van het college in 2019 dat zowel in de Houtwalgarage als het nieuwe havenkantoor een openbaar toilet zou komen dat dag en nacht toegankelijk is. In schriftelijke vragen verzoeken beide partijen aan te geven wat de openingsuren in de zomer- en wintermaanden dan wel zijn in het Havenkantoor. 

Maar wordt ook de vraag gesteld of het toilet toegankelijk is voor minder validen. CDA en ChristenUnie willen tevens weten of de mogelijkheid bestaat het toilet te voorzien van een slot met een eurosleutel zodat deze wel 24 uur per dag is te gebruiken voor de doelgroep. Indien het college aangeeft dat niet te willen wordt gevraagd naar de reden hiervoor.

Gewezen wordt op een drijvend gebouw met sanitaire voorzieningen dat in de haven van Harderwijk ligt. Beide partijen willen weten of dit gebouw eigendom is van de gemeente en welke sanitaire voorzieningen zich hierin bevinden. Tevens of deze voorziening nog noodzakelijk is nu het nieuwe havenkantoor gereed is. Gevraagd wordt hoe het college kijkt naar een betere spreiding van de sanitaire voorzieningen door dit drijvende gebouw op een andere locatie te leggen.

Ten aanzien van de Houtwal wordt gevraagd of het daar aanwezige toilet ook zonder parkeerticket is te gebruiken of hoe dit anders kan worden opgelost gezien de eerdere toezegging. Indien men hier ook terecht kan zonder parkeerticket moet dit duidelijker kenbaar worden gemaakt, zo vinden ChristenUnie en CDA. Nu staat daar niets over aangegeven.

Gevraagd wordt wanneer het college ondernemers, ook buiten de binnenstad, gaat stimuleren zich aan te sluiten bij de HogeNood-app.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie