!
Afbeelding
Pixabay

Kwijtschelding van huur

10 januari 2022 om 12:26 Politiek

HARDERWIJK Sport-, cultuur- en maatschappelijke instellingen krijgen de huur voor de periode van oktober 2021 tot en met het einde van het jaar kwijtgescholden. Het is één van de steunmaatregelen die het college van burgemeester en wethouders voorstelt aan de gemeenteraad. Die neemt daar eind van deze maand een besluit over.

Er wordt een korting van vijftig procent voorgesteld op huur en erfpacht die door de gemeente in rekening wordt gebracht aan commerciële partijen. Er wordt tevens voor deze periode geen precariobelasting geheven voor terrassen en geen havengeld voor beroepsvaartuigen met een jaarabonnement.

De maatregelen zijn een gevolg van de coronamaatregelen die in de betreffende periode zijn genomen. Waarvan de laatste die per 19 december is genomen een harde lockdown tot gevolg heeft. Met de steunmaatregelen wil het college de gevolgen van de maatregelen beperken. De nieuwe steunmaatregelen zijn grotendeels vergelijkbaar met eerder genomen maatregelen. Gekozen is voor een termijn van drie maanden.

De gemeente had de facturen voor het vierde kwartaal van 2021 al wel verzonden. Wanneer de raad instemt met de maatregelen kan de steun worden verrekend met de facturen voor het eerste kwartaal van dit jaar. Die zijn om deze reden nog niet verstuurd. Er wordt overigens al rekening mee gehouden dat de huidige coronamaatregelen worden verlengd en daarmee verlenging van de steunmaatregelen aan de orde is. De steunmaatregelen aan commerciële partijen moeten nog wel ‘staatssteunproef’ worden gemaakt. Het college ziet daartoe mogelijkheden.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie