!

Dure kinderziektes bij nieuwe afvalstoffenheffing

2 januari 2022 om 15:50 Lokaal Deel je nieuws

Inmiddels is het nieuwe afvalbeleid in Harderwijk van start gegaan. Aangezien het College ervoor gekozen heeft om geen proefperiode aan deze overgang vooraf te laten gaan, komen nu dus ook pas een deel van de kinderziekten van het nieuwe systeem naar boven.

Via diverse kanalen kreeg de PvdA fractie signalen over de problemen die het nieuwe systeem veroorzaakt voor een groep ouderen. Zij zijn gewend om meerdere keren per week, of soms zelfs dagelijks hun afvalzak in de gezamenlijke container te brengen. Dit doen zij, omdat een volle zak te zwaar is.

PvdA Fractievoorzitter Wilco Bos is hiervan geschrokken, en ziet hierin wederom de bevestiging dat de gemeente met het afvalbeleid veel te hard van stapel is gelopen: “Ouderen betalen nu per keer dat zij een afvalzak in de gezamenlijke container doen, waardoor de naheffing kan oplopen tot meer dan 500 euro. Een flinke aanslag voor oudere inwoners. En deze aanslag krijgen ze niet omdat ze meer afval aanbieden, maar omdat ze fysiek niet goed in staat zijn om dit afval op te sparen en de zwaardere zak naar de container te brengen.”

De PvdA fractie heeft vragen gesteld aan het College om van het College te horen wat zij gaat doen om torenhoge naheffingen voor ouderen te voorkomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie