!
Raymond Schuurman vertrekt na drie jaar als trainer bij VVOG (foto: Jaap Hop).
Raymond Schuurman vertrekt na drie jaar als trainer bij VVOG (foto: Jaap Hop). Foto: Jaap Hop

VVOG niet verder met Schuurman, Martens blijft trainer FC Horst

27 december 2021 om 15:36 Voetbal

HARDERWIJK VVOG neemt na dit seizoen afscheid van hoofdtrainer Raymond Schuurman. Ook zijn assistent Ramazan Pinarbasi krijgt geen nieuw contract.

De Zwollenaar kwam begin 2020 naar VVOG als opvolger van de ontslagen trainer Pieter Mulders. VVOG had zeven keer achter elkaar verloren en stond op dat moment voorlaatste in de derde divisie. Onder zijn leiding werd in dat seizoen nog drie keer gelijkgespeeld en vier keer verloren. VVOG stond laatste toen de competitie werd afgebroken door corona. Het seizoen 2020-2021 stond VVOG 15e met 4 uit 4 toen de competitie opnieuw werd stilgelegd. Dit seizoen verging het de Harderwijkers wat beter (14e met 13 uit 13) nu de competitie opnieuw op pauze is gezet. De TC is positief over wat Schuurman heeft bereikt. ,,Raymond heeft de sfeer teruggebracht en ook voetbal in de ploeg gekregen. In goed overleg is besloten geen vierde jaar aan te gaan en ruimte te maken voor een nieuw gezicht. De volgend trainer kan voortbouwen op zijn werk.’’

Schuurman vindt drie jaar een prima periode en het nu tijd voor nieuwe uitdagingen. 

Bij FC Horst staat in het nieuwe seizoen opnieuw John Martens aan het roer. De in Harderwijk woonachtige trainer en oud-speler van de club gaat zijn derde jaar in. Ondanks de lastige omstandigheden vindt de TC dat Martens en zijn staf er in zijn geslaagd om de kwaliteit van de spelers en ontwikkeling van de speelwijze te verbeteren. FC Horst heeft de weg naar de bovenkant van de tweede klasse weer gevonden en de club denkt dat er nog meer in zit. Johan van den Hazel gaat weer terug naar de TC en als nieuwe assistent-coach is John Dooijewaard aangetrokken. Ook hij heeft een verleden bij de Ermelose club en is nu assistent bij Berkum.

Marco Jansen

John Martens is ook komend jaar trainer van FC Horst (foto: Jaap Hop)
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie