!
Afbeelding
Betty de Wit
Column

Feestgedruis

23 december 2021 om 14:05 Column

Wat een felicitatiekaarten ter ere van mijn 91e verjaardag. Ze hangen in een feestelijke slinger door mijn kamer, het is een mooi gezicht. Er is zelfs een kaart bij uit Amerika en één uit Canada bij. Je zou kunnen zeggen dat ik met mijn columns wereldberoemd ben, haha.

Ik heb een plezierige verjaardag mogen vieren. En daar ben ik God dankbaar voor. Welk mensenkind overkomt het, dat hij of zij op zo’n hoge leeftijd nog zo scherp van geest mag zijn? Door de coronapech moesten we de feestvreugde over meerdere dagen verdelen. Maar ook dat heeft zijn voordelen. In kleinere groepen, spreek je mensen meer persoonlijk, dat mag duidelijk zijn. Ook de kleinkinderen afzonderlijk te horen vertellen over hun wel en wee in deze tijd, is een groot goed. Voor de jongeren is het immers een moeilijke tijd. De vorderingen op school of werk te volgen, is de moeite waard. Het blijft interessant om de veelzijdigheid in die verschillende jonge mensenlevens te horen en te zien. En wat kan ik genieten als er achterkleinkinderen mee komen.

De kaarten mocht ik via de eindredacteur van de krant ontvangen. Persoonlijk bracht hij ze bij me, een eervolle gebeurtenis. Geweldig! Het was heel leuk om die eindredacteur eens in het echt, in plaats online te ontmoeten. 

En de kaarten zelf waren een traktatie. Zoveel complementen over mijn geschrijf! Het doet me goed om te horen hoe men mijn columns waardeert. 

Nu was ik met dat schrijven begonnen om mezelf en anderen te herinneren aan het goede dat er toch ook in deze moeilijke tijd nog is. En als ik de mooie reacties lees, is dat bij veel mensen ook gelukt. Zelf ben ik door die schrijverij de corona tijd tot nu toe prachtig doorgekomen. Het gaf me veel afleiding, ik ben er maar druk mee. 

Een achterkleinzoontje staat wat jaloers naar al die kaarten te kijken. Zijn commentaar: de post stuurt mij nooit iets. ,,Jawel hoor”, zeg ik, ,,ik schrijf je iedere keer als je jarig bent een kaart!”

Corona-moe? Niet met het boek van Betty de Wit (91) met columns en andere verhalen. Bestel nu de 2e druk ‘In Lockdown met de kat’ bij de boekhandel in uw buurt. Of mail naar bettydewit@gmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie