!
Afbeelding
Foto: Pixabay

Nieuw onderkomen stichting Mensen in Nood

7 december 2021 om 09:00 Maatschappelijk

HARDERWIJK De Stichting Mensen in Nood krijgt voor dit en de komende drie jaar in totaal 40.000 euro subsidie van de gemeente Harderwijk. Na het vertrek uit de oude bibliotheek heeft de stichting inmiddels een nieuw onderkomen gevonden aan de Nobelstraat 9 in Harderwijk.

Wijnand Kooijmans

Door de nog jonge stichting worden boodschappen en huisraad uitgegeven aan mensen in financiële nood. Het begon als een burgerinitiatief, gestart door een pionier vanuit de eigen schuur. In anderhalve jaar tijd is de groei echter dusdanig dat uitgifte vanuit de eigen schuur onmogelijk werd. Inmiddels is men onderdak op het vierde adres na de schuur, De Roef en de oude bibliotheek. Om een huurovereenkomst te sluiten met de huidige verhuurder is een beroep gedaan op de gemeente voor financiële ondersteuning. Het college van burgemeester en wethouders heeft hieraan gehoor gegeven. De stichting heeft het bestaansrecht bewezen door ondersteuning te bieden aan inwoners en daarnaast actief verbinding te zoeken met het financieel Trefpunt en mensen door te wijzen naar andere voorzieningen. Hiermee zorgen zij voor een belangrijke verbinding en vindpunt voor mensen met geldzorgen en/of schulden.

Het gaat voornamelijk om mensen die niet bekend zijn bij de gemeente. Daarmee draagt men bij aan de verbinding met de keten schuldhulpverlening en worden mensen bereikt die anders niet of te laat in beeld komen bij de gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie