!
Afbeelding
Foto: Pixabay

Buiten is het altijd fijn!

3 december 2021 om 15:41 Partnercontent

Voor veel mensen is het een geliefde plek, de tuin. In een tuin kun je helemaal tot rust komen. Je kan er heerlijk in de zon liggen, de kinderen kunnen er heerlijk spelen en een tuin is de perfecte plek om bezoek te ontvangen. Maar een tuin moet je wel goed onderhouden, de bloemen, de planten en het gazon moeten gezond blijven.

Er zijn verschillende klusjes die je in de tuin moet doen om het gezond en groen te houden, je moet ondere andere het gazon maaien. Het maaien van het gras moet regelmatig gebeuren en daarnaast is het een fysiek zwaar klusje.

Koop een grasmaaier bij Keizers en jij hebt binnen no time weer een gezond en groen gazon!

De keuze is reuze!

Er zijn veel verschillende grasmaaiers te koop. Hierbij kan je denken aan een benzine grasmaaier, een accu grasmaaier of een elektrische grasmaaiers. Deze grasmaaiers werken gemakkelijk en nemen het zware werk van jou over. Zij zorgen ervoor dat jij vliegensvlug jouw gazon gemaaid hebt.

Een benzine grasmaaier is erg handig, deze grasmaaier heeft enorm veel power en is daarom geschikt voor grotere tuinen. Daarnaast heeft een benzine grasmaaier geen snoer, dit is natuurlijk erg praktisch. Heb jij groene vingers en vind je het ontspannend om buiten in jouw tuin te werken?

De handgrasmaaier is dan goed gereedschap voor jou. De handgrasmaaier is perfect voor een kleiner gazon, daarnaast is de handgrasmaaier gemakkelijk in gebruik. De handgrasmaaier is van lichtgewicht en je kan hem gemakkelijk verstellen qua lengte. Ook is de grasmaaier een goedkoop alternatief. Of je nou kiest voor een benzine grasmaaier of voor een handgrasmaaier, beide grasmaaiers zorgen ervoor dat jij binnen de kortste keren jouw gras gemaaid hebt!

Maak met de volgende stappen jouw tuin winterklaar!

De winter staat alweer bijna voor de deur. Dit betekent dat jouw tuin ook winterklaar gemaakt moet worden, het is belangrijk dat onder andere het gazon klaar is voor de barre kou. Met de volgende stappen maak je in een mum van tijd jouw gazon winterklaar.

Allereerst kan je, als er sprake is van kale plekken in jouw gazon, gras zaaien. In de zomermaanden kan het gazon namelijk erg droog worden en dit kan zorgen voor kale plekken. Als het gras zaad ontkiemt is dan kan je verdere stappen ondernemen.

Soms kan het zo zijn dat jouw gras niet genoeg lucht krijgt, dit kan je voorkomen door in het gazon gaatjes te prikken. Door de gaatjes krijgen de wortels van het gras weer voldoende lucht, dit zorgt ervoor dat het gras weer gezond wordt. Daarnaast kan er door onkruid en mos een viltlaag op het gazon ontstaan. Deze viltlaag zorgt ervoor dat de bodem vrijwel geen water en andere voedingsstoffen krijgt.

De viltlaag is gemakkelijk te verwijderen met een verticuteermachine, de verticuteermachine verwijdert al het onkruid en mos razendsnel. Als laatste kan je met behulp van een grondmengsel de toplaag van jouw gazon verbeteren, zorg ervoor dat het grondmengsel goed verdeeld is over het gazon.

Volg dit stappenplan en maak jouw tuin klaar voor de wintermaanden! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie