Fietspad langs de Strokelweg
Fietspad langs de Strokelweg (Foto: Wessel Geursen)

Oproep aan Gemeente om het fietspad langs de Strokelweg te verlichten

Harderwijk - Veel Harderwijkse jeugd is actief op het Strokelpark; zij sporten daar of gaan er naar scouting. En de meesten komen op de fiets. Langs de Strokelweg is voor hen een nieuw fietspad aangelegd. Omdat dat los ligt van de rijweg komt dat hun veiligheid ten goede. Als het straks in de herfst en winter weer donker wordt - zeker op de tijden dat er gesport wordt aan het eind van de dag/begin van de avond -, neemt de veiligheid af. Er is namelijk geen adequate verlichting aangebracht langs het fietspad.

Dat geeft een gevoel van sociale onveiligheid. En de oversteekplaatsen zijn ronduit slecht verlicht, waardoor die gevaarlijk zijn. Helemaal omdat er tijdens de spits, net als de jeugd naar het Strokelpark toefietst, er meer verkeer is van Harderwijk naar Ermelo en er ook sporters per auto worden gebracht en gehaald.
Atletiekvereniging Athlos, de Survivalrunvereniging Harderwijk, Tennisvereniging Strokel, Voetbalvereniging VVOG, Wielervereniging Noord Veluwe en de Scoutinggroepen Ragay Redoz en Verbraak Margriet Groep hebben de gemeente Harderwijk daarom gezamenlijk verzocht om een oplossing. Het zou toch zonde zijn als door het gebrek aan adequate verlichting op het nieuwe fietspad de jeugd niet meer veilig op de fiets naar het Strokelpark gaat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden