Katholieken introduceren 'Midweekmis'

HARDERWIJK – Met ingang van augustus 2019 is er elke derde woensdag van de maand om 09.30 uur een mis in de Katholieke Catharinakerk in Harderwijk. Deze kerk is gevestigd aan de Van Maerlantlaan 1 in Harderwijk.

Het afgelopen anderhalf jaar is er een proef gehouden met een dergelijke bijeenkomst op verschillende woensdagen, waarbij Kapelaan Karel Donders voorging. Omdat hij op korte termijn vertrekt om pastoor te worden in een parochie in de Betuwe, dreigde deze midweekmis te verdwijnen. Het was enige tijd zeer onzeker of deze inmiddels populaire mis opnieuw in het rooster zou worden opgenomen. Maar uiteindelijk is er groen licht gegeven en in principe gaat pastoor Harrold Zemann steeds voor in deze midweekmis. Mocht er een opvolger voor kapelaan Donders worden aangesteld, dan wordt deze taak misschien opnieuw ingevuld.

De kerkdienst, in dan Katholieke kringen meestal een ‘mis’ genoemd, is toegankelijk voor iedereen, ook gelovigen die een andere godsdienst aanhangen. Belangstellenden die geen geloof praktiseren kunnen ook aanschuiven in de kerkbanken. Doel van de midweekse missen is om zowel parochianen als anderen een rustpunt te gunnen in het dynamische bestaan. Er is een snel gemonteerd spotje te zien op sociale media, dat Harderwijkers uitnodigt om de viering bij te wonen.

De Rooms Katholieke kerk van Harderwijk telt 1200 ‘zielen’. Door middel van een twee jaar durende campagne op sociale en andere media wil de Catharinakerk zowel deze groep, als andere groepen aanspreken. Daarnaast is de campagne bedoeld nieuws te verspreiden over wat er zoal in en rond de kerk gebeurt. De Catharinakerk maakt deel uit van de Sint Lucas Parochie, die totaal zeven kerken in de regio omvat. Het spotje is te zien op https://www.facebook.com/catharinakerkharderwijk/videos/298686954268894

Meer berichten