!
Afbeelding
pixabay

Vragen over Zorgwoningen Randmeer

30 november 2021 om 09:00 Politiek

HARDERWIJK Het aantal woningen bij de herontwikkeling van zorgcentrum Randmeer wordt teruggebracht van 177 naar ongeveer 157 woningen. Het is onjuist dat daarbij geen zorgwoningen worden gerealiseerd, zoals ingebracht door een inspreker in de commissie Ruimte. 

Wijnand Kooijmans

Dat blijkt uit het antwoord van het college op vragen van Bert Holleman (Gemeentebelang). De aandacht voor de ouderenzorg en de grote vraag naar seniorenwoningen is nog steeds het uitgangspunt voor de herontwikkeling van Randmeer zo wordt aangegeven.

Het klopt dat het huidige woonzorgcentrum met 104 wooneenheden door sloop verdwijnt. Het is echter, zo geeft het college aan, absoluut niet de inzet om het zorgprogramma te laten verdwijnen al ligt het op dit moment nog niet precies vast in welke vorm dit gerealiseerd gaat worden. Hiervoor volgt nog een gesprek tussen de gemeente en de Zorggroep Noordwest Veluwe.

Door het scheiden van wonen en zorg lijkt het, zo voert het college aan, aannemelijk dat de klassieke vorm van verpleegzorg verdwijnt. Het wordt belangrijk gevonden dat de hoeveelheid intramurale zorg resulteert in een permanente aanwezigheid van zorg op deze locatie. Een ‘nachtwacht’ van 24 uur zeven dagen in de week wordt als uitgangspunt gezien om te bereiken dat alle ouderen op deze locatie zorg kunnen krijgen.

De onderbouwing laat zien dat door de toename met ongeveer 43 woningen de verkeersveiligheid en het parkeren prima kan worden opgelost. Het omliggende wegennet kan de toename van verkeer prima aan. Ook is er voldoende ruimte om de groene kwaliteit van deze plek te waarborgen. Er kan een hoogwaardige groene invulling aan het terrein worden gegeven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie