Vader en kind
Vader en kind (Foto: Goedele Monnens)

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers voor AZC Harderwijk

Harderwijk - Sinds november 2016 is het Asielzoekerscentrum (AZC) geopend in Harderwijk. Op deze opvanglocatie verblijven momenteel ongeveer 700 asielzoekers die in verschillende fases van hun asielprocedures zitten. Er verblijven gezinnen, alleenstaande mannen, vrouwen en kinderen van verschillende nationaliteiten en leeftijden.

VluchtelingenWerk zoekt met spoed vrijwilligers die het leuk vinden om onder andere voorlichting te geven over de procedures, zowel individueel als groepsgewijs. Daarnaast is het ook belangrijk dat de cliënten begeleid en ondersteund worden bij deze procedures. Ook het draaien van (balie)spreekuren en het beantwoorden van korte vragen behoort tot de werkzaamheden van onze vrijwilligers.

Wij bieden een basiscursus, de mogelijkheid om aanvullende cursussen en trainingen te volgen en begeleiding van een juridisch geschoolde beroepskracht. We gaan samen met de bestaande werkgroep een leuk team vormen dat werkzaam is op het Asielzoekerscentrum aan de Graaf Ottolaan.

Heeft u 1 of 2 dagdelen per week beschikbaar? En heeft u interesse in bovenstaand vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met VluchtelingenWerk Oost Nederland, via tbircan@vluchtelingenwerk.nl

Meer berichten