!
Stichting Leergeld Randmeren ondersteunt muziekles voor kinderen uit Harderwijk/Hierden
Stichting Leergeld Randmeren ondersteunt muziekles voor kinderen uit Harderwijk/Hierden Henriette Houtsma

Stichting Leergeld Randmeren ondersteunt muziekles voor kinderen uit Harderwijk/Hierden

19 november 2021 om 12:00 Lokaal Deel je nieuws

Muziek is belangrijk voor ieder kind. Al van jongs af aan vinden kinderen zingen, klappen of bewegen op muziek heerlijk. In januari 2022 start Stichting Leergeld Randmeren, samen met Stichting Burger Weeshuis en Cultuurkust, de Muziekcarrousel.

Via de Muziekcarrousel kunnen kinderen uit groep 3 t/m 8 (6  -12 jaar) kennismaken met vijf verschillende instrumenten; dwarsfluit, gitaar, trompet, djembé en keyboard. Ze leren de basisbeginselen van muziek maken, de specifieke technieken van elk instrument en leren samen spelen.

‘Samen muziek maken verbindt en is gezellig. Bovendien is muziek goed voor de algemene ontwikkeling van een kind. Het heeft een positief effect op het denken, de motoriek en het zelfvertrouwen. Het is geweldig dat door dit initiatief alle kinderen mee kunnen doen!’. zegt Wibrand van Norel, Teamleider Cursussen & Vrije Tijd van Cultuurkust.

In totaal bestaat de Muziekcarrousel uit 20 lessen die bij Cultuurkust gegeven worden en door Stichting Leergeld Randmeren en Stichting Burgerweeshuis gefinancierd worden. Deelname is dus gratis.

‘Meedoen is voor kinderen belangrijk’ aldus het bestuur van Leergeld Randmeren. ‘Niet alleen op school, met sporten, maar ook samen muziek maken geeft extra plezier. Samen met onze sponsor BurgerWeeshuis hebben wij Cultuurkust verzocht een programma op te stellen voor kinderen waar de ouders niet de financiële middelen hebben om hieraan deel te nemen. Kijk voor de voorwaarden op onze site waaraan u moet voldoen om uw kind te laten meedoen’.

Muziekcarrousel

Start: maandag 10 januari 2022,  18.00-19.00 uur

20 lessen

groep 3 t/m 8 (6  -12 jaar)

Cultuurkust, Klooster 4, Harderwijk

Interesse?

Opgeven kan via: harderwijk@leergeldrandmeren.nl

Leergeld Randmeren is een stichting die kinderen financieel ondersteunt, zodat zij kunnen meedoen aan school-, sport en culturele activiteiten. Voor meer informatie zie: www.leergeldrandmeren.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie