Quintin Slagtand neemt het doel van Otterlo onder vuur Wim Balke

Zwart-Wit’63 ten onder in Otterlo

9 november 2021 om 16:23 Sport Deel je nieuws

Gesteund door een grote supportersschare reisde Zwart-Wit’63 naar Otterlo. De prachtige actie van de Black & White Fighters is een mooie jaarlijkse traditie aan het worden. Maar de vraag was of deze supporters ook een mooi resultaat van het 1e zouden krijgen.

De wedstrijd ging in de openingsfase gelijk op. De eerste kans was voor sv Otterlo, maar de inzet kwam tegen de paal. Vervolgens was het Quintin Slagtand die namens Zwart-Wit’63 na twee mooie aanvallen twee keer op het doel van sv Otterlo kon schieten, maar twee keer werd zijn inzet gekeerd door de goede keeper van sv Otterlo. Vlak voor rust kwam sv Otterlo op voorsprong. Keeper Django van der Landen kon een schot in eerste instantie nog stoppen, maar hij was in de rebound kansloos: 1-0. Dit was ook de ruststand. Conclusie van de 1e helft was dat sv Otterlo iets makkelijker voetbalde en dat Zwart-Wit’63 aanvallend te weinig bracht.

In de 2e helft verdubbelde sv Otterlo al snel de voorsprong. Inleiding van het doelpunt was onnodig balverlies op het middenveld. Maar sv Otterlo speelde dit vervolgens uitstekend uit: 0-2. Na dit doelpunt kwam Zwart-Wit’63 beter in de wedstrijd. Het probeerde sv Otterlo wat meer onder druk te krijgen en hieruit ontstonden een paar kansen. Maar het echte geloof en zuiverheid ontbraken deze middag. In plaats van de aansluitingstreffer van Zwart-Wit’63, besliste sv Otterlo de wedstrijd. De scheidsrechter oordeelde dat een gemaakte overtreding in het strafschopgebied werd gemaakt en gaf de gastheren een penalty. Deze werd onhoudbaar binnen geschoten: 3-0. In het restant van de wedstrijd gebeurde er niet veel meer. En na 90 minuten was de 3-0 eindstand een feit.